Menő pickup a Chevrolet-tól

Chevrolet Colorado Rallye Concept - pickup ralizáshoz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Legújabb pickupját, az idén piacra lépő Coloradót, illetve annak dupla kabinos változatát egy izgalmas, ralizásra felkészített koncepcióval kóstoltatja a Chevrolet.


Az Argentin fővárosban, azaz Buenos Airesben mutatkozott be a Chevrolet kétségkívül legmenőbb idei újdonsága, a Bangkokban extra méretű kabinnal mutatott Colorado pickup dupla kabinos variánsa, illetve annak előfutára, a Rallye Concept névre keresztelt ízleltető-verzió. Ebbe nyilvánvalóan a végleges, már idén piacra ígértben is várható 2,8 literes turbódízel motor került, ám azt még nem tudni, hogy milyen teljesítménnyel.
A külső alapvonásai is minden bizonnyal véglegesnek tekinthetők, bár az első-hátsó, 23 méternyi acélsodronyával és 5,5 lóerős motorjával akár 4 tonnányi terhet is elhúzó csörlő aligha lesz szériatartozék, s hátul a meglehetősen tanulmányautós lámpák, valamint a vágott közepű raktérajtó sem várható a gyártásra kész verzióra. Raliautóhoz hűen természetesen tetőfény is került a Coloradóra - mai divat szerint LED-ekkel. A futómű különlegessége a szintszabályozás, bár a rugók alapesetben is igen nagy, 14 centiméteres utat tesznek meg. A keréknyomás a kabinból változtatható, homoksivatagba érve nem kell kiszállni az autóból levegőt ereszteni.
Az utastérbe versenyülések kerültek, a manuális váltó kapcsolt fokozata a műszerfal közepén nagyban olvasható, a váltásokra a kormánykarima felső ívébe épített LED-es fordulatszámmérő figyelmeztet, de ennek ellenére látható hagyományos, órás "motorsebesség-jelző" is. A középkonzol tetején a terepgépektől megszokott műszersor, iránytű, valamint laterális és horizontális dőlésszögmérő látható, a mithfahrer előtt pedig profi GPS-jelzi az aktuális pozíciót, illetve a legyőzendő terepet.
Mivel a Colorado dízel motort ígért, vélhetően ez a dupla kabinos gép lesz a Chevrolet első, Európában is színre lépő platósa. Divatos megjelenésével vélhetően a Volkswagen Amarok egyik ellenfelének szánja az idén 100 éves világmárka - jó eséllyel nem csak a piacon, hanem akár a Dakar Rallye-n is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?