Mercedes a tenger istenétől

Mercedes-AMG A 45 izmosítás

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Majdnem kétszáz lóerővel tette erősebbé a széria Mercedes-AMG A 45-öt a Posaidon tuningműhely.


Már bemutatták a Mercedes-Benz A-osztály új generációját, és valószínűleg, amikor megérkezik az AMG változat, akkor még erősebbé válik, mint a jelenlegi. Pedig a mostaninak sincs szégyenkezni valója, hiszen a világ egyik leglenyűgözőbb „forró ferdehátúja”. Ám a háborgó tenger istenéről elnevezett tuningműhely, a Posaidon nem elégedett meg a szériaváltozat 360 lóerejével, ezért felcsattintották a motorháztetejét és kezelésbe vették az erőforrást. Többek között módosítottak a turbófeltöltőn, a befecskendező-rendszeren és a hűtőrendszeren. Emellett a motorsportból származó gyújtógyertyákat szereltek be, drasztikusan megváltoztatták a kipufogórendszert és a motorvezérlő elektronikát sem hagyták érintetlenül.
Hirdetés

A mélyreható változtatások eredményeként egy 550 lóerős bestia gurult ki a műhelyből! A nyomaték sem kevésbé impozáns, ugyanis 660 Nm, amely egy hétfokozatú, duplakuplungos automatizált sebességváltón keresztül jut mind a négy kerék felé. Érdemes még tudni, hogy a „fordított Maserati emblémás” tuningcsapat már korábban is próbálkozott egy Mercedes-AMG A 45 átalakítással. Néhány éve 485 lóerőt és 556 newtonmétert csalogattak elő a szériamodellből. Az a gép elérte a 311 kilométer/óra tempót. Valószínűleg az új projektjuk még annál is gyorsabb és természetesen a fékrendszert is a nagyobb teljesítményhez igazították, hogy biztonságosan meg is tudjon állni ekkora sebességről az autó.

Kívül szinte csak az autó oldalára ragasztott Posaidon matrica árulkodik az átalakításról. Nem piszkálták azokat az elemeket, amelyekben már szériában is járnak az autóhoz. Ilyenek többek között az első lökhárító oldalára helyezett kis légterelők, a látványos hátsó szárny és a diffúzor. Az utastérben a vörös cérnával varrt Alcantara-, és bőrfelületek, valamint a szénszálas burkolatok is a szériamodell sajátjai, de ettől függetlenül ezek a részletek már akkor elkezdik feltornázni a vezető adrenalinszintjét, amikor az autó még áll.

A fentebb már említett új generáció AMG változata a pletykák alapján 2019-ben vagy 2020-ban érkezhet, és olyan drift üzemmódot is kap valószínűleg, amely jelenleg a Ford Focus RS-ben is szolgál.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?