Mercedes-AMG A 45: 416 lóerővel jön a legkisebb AMG

Ahogy közeledik az őszi leleplezés, úgy egyre többet mutatnak az A 45 AMG-ből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az egyik legfiatalabb AMG modellnek is nevezhető az A-osztály, ugyanis csak 2013-ban került piacra belőle az első felpaprikázott verzió.

Az A-osztály tekintetében koncepcióváltásra volt szükség ahhoz, hogy AMG verzió születhessen belőle. Az első két generáció magas építéssel és egyterűs kinézettel igyekezett meghódítani a piacot, ám talán a felépítéséből is adódóan AMG verzió nem készült belőlük. A sportos kivitelre egészen 2013-ig kellett várni, ugyanis előtte egy évvel debütált az A-osztály harmadik generációja, mely szakított az elődök felépítésével. A jelenlegi negyedik generáción alapuló A 45 AMG is megtartotta kétliteres turbómotorját, mely 416 lóerő leadásra lesz képes.
Hirdetés
A hírek szerint az S modell alatt álló A 45 AMG „csupán” 383 lóerővel érkezik, ám ezeken kívül is létezik AMG verzió az A-osztályból, mégpedig A 35 AMG néven, mely az idén került a szalonokba 306 lóerővel. Várhatóan a két legerősebb sportváltozat is megkapja az A 35 AMG díszítését, már ami a belsőt illeti: lapított sportkormányra, alumínium pedálokra és bőrülésre lehet számítani a 45 AMG esetén is. Az A 35 AMG-vel ellentétben az A 45 AMG nyolcfokozatú duplakuplungos váltót kap az összkerékhajtás mellé. A legerősebb változat azonban másban is különleges lesz: az autó elektronikája drift módot is ismer, amellyel az összes nyomaték a hátsó tengelyre küldhető, mint a BMW M5 esetében. A Mercedes-AMG A 45 ősszel mutatkozik be a Frankfurti Autószalonon és várhatóan még az év vége előtt a szalonokba kerül az eddigi legerősebb A-osztály.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?