Mercedes, ami 2 litert fogyaszt – jön a C-osztály hibrid

Konnektorból töltve akár 50 kilométert is megtehet majd a Mercedes-Benz C-osztály hibridje

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már jövőre bemutatkozhat a 2 l/100 km kalkulált átlagfogyasztású, konnektorból tölthető hibrid Mercedes-Benz C-osztály.


Nem új infó, hogy konnektorból tölthető hibridként is kapható lesz az idén debütált legújabb C-osztály, az viszont igen, hogy mindössze 2 l/100 km is lehet a kalkulált vegyes fogyasztási értéke. Mindezt a fejlesztésért felelős Ralf Rossmanith kotyogta el egy interjú során.
A mesés érték kulcsa, hogy a még fejlesztés alatt álló, de már jövő évben megjelenő plug-in hybrid jelenleg 30 kilométeres hatótávját 50 kilométeresre kívánják feltornászni, így pedig a hajtásláncban a 68 lóerős villanymotorhoz és az azt tápláló lítium-ion akkumulátorcsomaghoz társított 2,0 literes, 211 lóerős turbós benzinmotor is meg fogja tudni tenni 4 liter üzemanyagból a maradék 50 kilométert, azaz 100 kilométer benzinfogyasztása valóban 2 l/100 km lehet. Az üzemanyagköltséghez viszont hozzá kell majd még tenni egy akkutöltés árát is, ami egyébként szintén 1-2 liter benzinének megfelelő lehet. Az emisszió szintén extra alacsonynak, 50 g/km értékűnek ígérkezik.
Hirdetés

A C-osztály hibridje a tervek szerint először a jövő márciusi Genfi Autószalonon lesz látható, nyárra Európa és Kína piacára is befut majd, megjelenése az Egyesült Államokban egyelőre kétséges.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?