Mercedes-Benz SLS AMG taxi Kölnben

Taxivásár: Kölner Taximesse

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ezen a hétvégén Kölnre figyel a német (és az európai) taxistársadalom, azon egyszerű okból, mert itt kerül megrendezésre a Kölner Taximesse.

Németország egykor a vajszínű Mercedes-Benz taxik fellegvára volt, ma már tarkább a taxipark - ha nem is a szín, de a márkák tekintetében. A Kölner Taximesse vásáron kiderült, a gyártók mit kínálnak a bérfuvarosoknak: úgy tűnik, már nem csak Mercedesek gördülhetnek ki a gyárból taxinak felkészítve, például az Opel is kínál taxi flottát, amelyet az új Meriva, az Insignia Sports Tourer kombi, valamint a 7 üléssel szerelt Zafira egyterű alkot.

Hétüléses autóból rögtön kettőt is felvonultat a Peugeot, az 5008 HDi FAP 165 Automatic mellett a taxinak igazán ideális Peugeot Partner Tepee HDi FAP 110 taxicsomagos változatát. Taxi de Luxe néven viszont egy minden földi jóval, forgatható fotelekkel és wifivel berendezett Peugeot Expert Tepee is várja a fuvarosokat.
A Volkswagen a Sharan, a Touran és a Passat Variant taxi változatát mutatja be, ez utóbbit nyilván a sofőrök nagy örömére a hétfokozatú DSG váltóval. A Toyota Prius az ECO-vonalat erősíti, hiszen szén-dioxid kibocsátása csak 89 g/km, és ezzel kevésbé terheli az amúgy is szennyezett levegőjű belvárosi részeket, főleg, ha éppen villannyal, zéró emisszióval suhan. És vajon mivel rukkolt elő a csillagos márka? Éppen az ellenkezőjével, egy takarékos, tágas, igavonó kombi helyett az 571 lóerős SLS AMG kupét bújtatták a németeknél megszokott vajsárga (németesen precízen RAL 1015 színű) egyenruhába...
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?