Mercedes konkurens a Ssangyongtól

Elektromos SUV a Ssangyongtól – íme a KEV 2

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Szöulban bemutatkozott, elektromos hajtású KEV 2 szabadidőautó a Ssangyong első olyan modellje, mely már teljes egészében az indiai Mahindra vezényletére készült.


Nem újdonság a Ssangyong számára a Mercedes-Benz, hiszen első dízelmotorjait a neves német autómárkától vásárolt licenc alapján készítette, most azonban jövőbeli konkurenseként említi a dél-koreai autómárka a csillagemblémás stuttgartit. A már teljes egészében az indiai Mahindra vezényletére elkészített KEV 2 méreteivel ugyan a kompakt mezőnyben indul s inkább crossover, mint szabadidőautó, a távol keletiek valóban jól láthatják, hogy bizony már most érdemes a két év múlva várható Mercedes-Benz GLC ellen fegyverkezni. A német konkurenshez hasonlóan még szintén bőven fejlesztés alatt álló KEV 2 hagyományos belső égésű motorok helyett (vagy mellett) teljesen tiszta, elektromos hajtást ígér, 160 lóerős villanymotorral, 35 kW-os lítium ion akkumulátorral, 150 km/órás végsebességgel és csaknem 180 kilométeres hatótávval. Mindezt a koreaiak a német konkurensnél természetesen olcsóbban kívánják majd adni – így valóban borsot törhetnek a Mercedes-Benz orra alá.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?