Mercedes motoros Aston Martin SUV? Lehetséges!

Mild-hybrid motort kaphat az Aston Martin SUV

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A napokban derült ki, hogy az Aston Martin hamarosan megjelenő szabadidő-autója Mercedes-féle hathengeres motorral szerelt változata mild-hybrid lesz.


Július végén ismét szóba került a cégnél a Mercedes-AMG soros, hathengeres motorjának lehetséges kapcsolata az Aston Martin jövőjével, ahogyan azt a gaydoni részleg formatervezője, Marek Reichman nyilatkozta. Reichman rendkívül bizakodónak tűnt a gyártó első SUV-jának hathengeres változatával kapcsolatban, szerinte van benne potenciál.

Az interjúban a Mercedes-AMG új, mild-hybrid rendszerű 3 literes motorjára hivatkozott. Ez az egység található jelenleg az E 53 szedán, a Coupé, a Cabrio és a CLS 53 modellekben, a belsőégésű motor 429 lóerőt és 520 Newton-métert tud, valamint további 21 lóerőt és 250 Nm-t kap a rendszer az EQ Boost elektromos egységtől.
Hirdetés

Míg egy AMG-meghajtású Aston Martin SUV határozottan szabad utat kaphat, egy dízel verziónak nincs létjogosultsága. Természetesen erről is megkérdezték Reichmannt, aki azonban határozottan elutasította a dízel meghajtást, mint feltételezést.

Az interjú során ezután egy másik téma került fejtegetésre: a formaterv. Habár a bemutatott 2015-ös DBX koncepció egy érdekes, kétajtós kupét mutat, a sorozatgyártott modell egy "igazi ötajtós" lesz, a Lamborghini Urus, a Bentley Bentayga, a Porsche Cayenne és a Rolls-Royce Cullinan számára riválist képezve. Reichmann megemlítette, hogy a végleges forma jelentős eltérést mutat majd a koncepcióhoz mérten, a SUV elnevezés "S" része különös hangsúlyt kap, így várhatóan egy sportosabb szabadidő-autót kapunk majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?