Merci szedán kis benzinmotorral: nem ámítás, spórolás

Mercedes C-osztály 1,6 literes turbómotorral

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még a nyáron gazdagodik a C-osztály kínálata, méghozzá benzines, 1,6 literes turbómotorral. Viszlát, kompresszor!

A stuttgartiak legkisebb hagyományos szedánja, a C-osztály hiába hátsókerekes és hosszmotoros, megkapja az elöl keresztblokkos A- és B-osztályban már tervezett/bevetett, 1,6 literes benzines turbót, ami vélhetően nyugdíjazza az eddigi alapmotornak számító, kompresszoros 1.8-ast. Kétféle teljesítmény, pontosan nem tudni, de valószínűleg 122 és 156 lóerővel, kétfokozatú változó szelepemelés, piezo-elektromos befecskendezés, ultrahatékony égési folyamat milliszekundumonként négy szikrás gyújtással, stop-start rendszer, 250 Nm-es nyomaték rendkívül alacsony, már 1250-es percenkénti fordulaton, 6 liter alatti fogyasztás, 128-129 g/km-es CO2-kibocsátás, a 2015-ös Euro 6-os emissziós érték is kipipálva. A Mercedes-Benz azon ügyfeleinek is korszerű és takarékos típust kínál (minden bizonnyal 6 fokozatú kézi vagy 7-es automata váltóval), akik hallani sem akarnak holmi kerepelő dízelekről a csillagos orrban.
Hirdetés
Akiknek meg azért ennél több kraft kell, de a 6 henger felesleges luxus, nos, nekik szintén négyhengeres, de kétliteres turbót ad a Mercedes 208 lóerővel és 143 g/km-es CO2-kibocsátással (több adat egyelőre nem áll rendelkezésre), tehát - papíron - ez a változat is elvegetálhat 6 liter körüli - szerény - étvággyal.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?