Méregdrága az Italdesign sportkocsija

Hat Lamborghini Huracán kitelik az Italdesign autójának árából

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem vártak Genfig, megmutatták az Italdesign mindent vivő sportkocsiját. Finoman szólva is szokatlan a külső, a technika viszont ismert.


Az Italdesign eddig meglévő autógyártóknak tervezett megrendelésre, ez most változik, saját sportkocsival jelentkeznek. A Volkswagen-konszern tulajdonában lévő dizájnstúdióból külön autómárkát alapítottak Italdesign Automobili Speciali néven. Első autójuk nevét azonban még nem ismerhetjük. A névtelen jószág mindenesetre rettentő látványosra sikerült, annak ellenére, hogy tanulmányautónak néz ki, ez már az utcai kivitel. A Genfi Autószalonra még csak egy makettként érkezik, az első valódi példány csak év végére készül el. Hogy ez miért fontos?
Hirdetés
A túlzó külsejű középmotoros sportkocsiból csupán 5 darab készül, egyenként 1,5 millió eurós áron. Tekintve, hogy a Volkswagen tulajdonában vannak, a technika is adott, méghozzá a Huracán adja az alapot. A teljes karosszéria egyedi, de hajtása a jól ismert 5,2 literes V10-es egység, egyelőre nem tudni pontosan, hány lóerővel. Azt már elárulták, hogy álló helyzetből 3,2 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet. Az Italdesign azért tervez ilyen keveset belőle, mert különleges offenzívába kezdenek. Évente jelentkeznek majd egy-egy különleges és exkluzív külsejű sportkocsival, gyanítható, hogy azonos alapokra építkezve.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 21:19
    Permalink

    Félelmetes, hogy ennyire nem tudtak mit kezdeni a VW-nél az Italdesign-nal. Amióta hozzájuk került nem nagyon sikerült maradandó és emlékezetes alkotást készíteniük. Már vártam mi fog kisülni abból, hogy az alapító és fia otthagyta 2015-ben a céget. Ez az irány rettenetes. Porsche-Bentley-Bugatti-Lamborhini mellé minek egy kis szériás ötlettelen sportautó márka?
    Szinte biztos, hogy nem fognak besegíteni a VW konszern autóinak formai kialakításában, pedig a házi verseny jót tenne nekik.
    Csak egy pozitívumot látok most ebben a helyzetben. A név tovább él és nem tűnt el a süllyesztőben, mint a többi nagy design stúdio.

Vélemény, hozzászólás?