Mesebeli álom? A Porsche megépítette a Verdák Sallyjét

A Porsche Sallyje ugyan beszélni nem tud, de a megszólalásig hasonlít az eredetire

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Sally Special névre keresztelt Porschéból mindössze egyetlen egy készül, így téve még különlegesebbé a filmes utalásoktól hemzsegő 911-est.

Idén év elején jelentette be a Porsche, hogy megépíti a a Verdák című mesékből ismert Sally karakterét. Az animációs filmben szereplő Porschét egy 2002-es 911-ről mintázták, így alapvetően a 20. évfordulóra készült el a különlegesség, de nyilván nem véletlen egybeesés, hogy szűk egy hónap múlva debütál a Verdák az utakon című 9 részes sorozat, így alkalmas az időpont, hogy a Pixar egy kicsit magára vonja a figyelmet, hiszen a stúdiónak is jelentős szerepe van az említett 911-es létrejöttében, ugyanis az autó tervezésében a Pixar animátorai is segédkeztek, hogy a lehető legjobb legyen a végeredmény.
Hirdetés
A Sally Special alapjait egy jelengenerációs 911 Carrera GTS adja, melynek szívét egy ikerturbós, 3 literes motor adja a maga 473 lóerejével és 420 newtonméteres nyomatékával és egy 7 sebességes manuális váltóval. Az autó külseje szinte tökéletesen egyezik a mesében látott Sallyvel, persze modernebb köntösbe ültetve. A beszédes Sally metálkék fényezést kifejezetten ehhez a projekthez készítette el a Porsche, emellett a felnik is a mesehős megjelenését idézik, de számtalan utalás lelhető fel az autó minden pontján.
Hirdetés
A kormányon található egy tekerőgomb, melyen a Kachow mode felirat olvasható, mely egyértelmű utalás Villám McQueen védjegyévé vált "csatakiáltásra", funkciója pedig vélhetően a sportosabb vezetési mód előhívása. A hátsó szárny alatt megtalálható a filmbeli Sally tetoválása is, az ajtók mellett Sally aláírása olvasható, a beltérben pedig a bőr burkolatokban több helyen is dombornyomottan felfedezhetőek a Verdák filmek logói. A Sally Special kiadást a Porsche elárverezi, a befolyt összeget pedig jótékony célokra fordítja, a szerencsés pedig, aki megvásárolja ezt a nem mindennapi autót, nem csak az egyetlen ilyen Porschéval gazdagodik, hanem egy hozzá passzoló órát, egy ajándék szett gumit és még egy könyvet is kap, amit a Pixar fejlesztői állítottak össze.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?