Mesés hatótávú, tágas villanyautót ígér őszre a Volkswagen

Vadonatúj, minden igényt kielégítő elektromos Volkswagent várhatunk Párizsba

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Herbert Diess, a Volkswagen márkaigazgatója lengette be, hogy a Párizsi Autószalonon forradalmi villanyautót mutatnak be. Egyelőre sajnos csak tanulmányként.


Van már villanyautója a Volkswagennek. Nem is egy, hiszen az e-up! és az e-Golf valódi helyi emissziómentes üzemű, de Golfból és Passatból is van konnektorból tölthető, a GTE modellek azonban plug-in hybrid modellek. Szépséghiba azonban, hogy a Volkswagen villanyautói nem dedikáltan annak készült modellek - szemben a legnépszerűbb elektromosnak számító Nissan Leaffel, a Teslákkal, vagy akár a Mitsubishi i-MiEV-vel és ikertestvéreivel. Most viszont jön a Volkswagen első különállóan fejlesztett elektromos autója, amit a márka feje szerint tanulmányként már az idén őszi Párizsi Autószalonon bemutatnak, és csak ámulhatunk majd.
Hirdetés

Az újdonság a márkavezér szerint kívülről kisebb lesz, mint az amúgy is igen kompakt (mindössze 4,25 méter hosszú) Golf, belülről azonban tágasabb, mint az óriási Passat, hatótávja pedig a 600 kilométert is elérheti. Ráadásul azt ígérik, hogy az újdonság nem lesz drágább, mint egy hasonló kvalitású dízel modell, fenntartása és üzemeltetése pedig logikusan olcsóbb lesz annál. Ha így lesz, el is felejthetjük a dízeleket. A Volkswagen ezzel számol, ezért konszernszinten 2025-ig harminc elektromos modellt ígér, de csak VW emblémával is várhatunk húszat. Elektromos autóinak gyártásához a konszern minden fontosabb piacán, azaz Európában, Kínában és az Egyesült Államokban is új üzemeket kívánnak létesíteni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?