Messze nem volt annyira kapós ez a Niva, mint gondolták

Elkelt az az eredeti Lada Niva versenyautó, amivel megjárták Dakart

Miért is adna bárki 18 milliót egy Lada Niváért? Alsó hangon ennyire saccolták ennek a megtalált versenyautónak az értékét, de a nagy hűhó után nem sok vált valósággá.

Szörnyű állapotban került elő ez a Dakart is megjárt Lada Niva, amiért több mint 18 millio forintot vártak

Egész nagy port kavart az a hír, mikor feltűnt ez a mostoha körülmények között tárolt Lada Niva. A története persze színes és bejárta a világot, mármint nem csak a hír, de az autó is egészen messzire jutott. Az 1981-es Párizs-Dakar raliversenyre nevezett be vele François Jeanson fiával, hogy teljesítsék az elképesztő távot, ám nem ők voltak az egyetlenek, a Lada gyári csapattal is indult. Az orosz technika ráadásul a harmadik helyre hozta be az egyik gyári Nivát, nem ezt, ugyanis Jeanson-éknak fel kellett adniuk a versenyt, de az autó egyben maradt és egészen 2009-ig a család tulajdonában volt, ekkor eladták, azóta nem lehetett tudni a pontos helyét.

Műanyag géptető és csomagtérfedél, egyedi műszerfal és ülések, bukócső került bele

Hirdetés

Múltja színes, maga az autó pedig igencsak érdekes, mivel a karosszérián is alakítottak, könnyítettek rajta. Műanyagból készült a géptető és a csomagtérajtó, kibelezték az utasteret, kidobták a műszerfalat és két sportosabb ülést raktak bele. Az autó meglehetősen rossz állapotban került elő, alapos felújításra lesz szüksége az új tulajnak. A neves RM Shotebys aukciósház árverezte el pár hete, ők voltak, akik azt állították, hogy igenis lesz rá kereslet, és hogy minimum 50 ezer fontért, vagyis nagyjából 18 millió forintért fog elkelni, de volt, aki ennek a dupláját saccolta. Bár a történelem színes, az állapot rossz és nincs túl sok vonzó háttérinfó róla, éppen ezért csúnyán felülmúlták a valós értéket. 4600 fontot fizettek érte, ami csak egy kicsit kevesebb 1,7 millió forintnál, ennél még egy új 4x4-ért is többet kérnek a magyar piacon.

Kevesebb mint 1,6 millió forintnak megfelelő fontot fizettek érte, bár múltja színes, sajnos nem ért végig a versenyen, nem úgy, mint az egyik gyári Niva, ami 3. lett ugyanazon a versenyen 1981-ben

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?