Mi az, ami Pekingtől Budapestig hódít a műszerfalakon?

Táncoló napelemes virág, a legújabb autós dili?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Úgy tűnik, a modern technika is kitermeli a maga hóbortos tárgyait, és időről időre feltűnik valami, ami később korszakos jellemző lehet...


Pár hete figyeltem fel a kis napelemes virágokra, pontosabban, ekkor még csak egyre, amikor az egyik barátom pekingi élménybeszámolót tartott! „Odakint minden autóban ilyen van, még a pasik is kirakják!” – adott át egy kis dobozt. Kedves, napraforgó-szerű növény mosolygott rám, színes műanyag cserépben. Ha a szerkezetet nap éri, akkor táncol a virág, szóval nagyon csajos, aranyos, szerintem lesz akkora sikere, mint egykor a bólogató kutyának, vagy a világító fenyőfának. Az első értekezlet ezt igazolta is, az irodában dolgozó kolleginák többségének ugyanis bejött az új holmi, míg a pasik nem adtak hangot a nem tetszésüknek, amely általában azt jelenti náluk, hogy „tetszik”.
„Húúúú, milyen menő leszek!” – gondoltam magamban, amikor Erdélyből is információk érkeztek a kütyüről. Itt kaphatók egészen egyedi formák, akár Hello Kitty - közepes minőségben kidolgozott - cicafeje is táncolhat a kocsinkban, vagy az íróasztalunkon – csupán néhány százasért.
Aztán az egyik kolléga jelezte, hogy látott itthon ilyet, majd én is ráakadtam, később az interneten szintén, szóval a kis virág hipp-hopp divat lett, egyre több helyen kapható és látható. Ha most még nem is, télen, a zord időben bizonyára sokan értékelni fogják!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?