Mi az, Toyota Hilux L-betűvel az orrán?

A Mercedes után a Lexus is pickupot tervez

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem, nem a "looser Hilux", hanem a Lexus első platós teherautója a megoldás. Az biztos, hogy nem Európa lenne az elsődleges piaca.


Ahogy Észak-Amerikában, úgy Ausztráliában is nagyon fontos a munkára és magáncélra is bevethető pickupok piaca. Európában ezeknek a gépeknek kevesebb szerep jut, de ebben hazánk kivétel. Itthon ugyanis az ügyesen áfátlanított platósok pár éve divatba jöttek és elkezdett boldog-boldogtalan ilyennel furikázni. A láz mára lejjebb hagyott, ám a Lexus meglepő bejelentésében a magyar helyzet nyilván kicsit sem számít. Van ugye a híresen strapabíró Toyota Hilux és a japánok fehérgalléros luxusmárkája, a tavaly negyedszázados Lexus. Hogy mi jöhet ki a kettő keresztezéséből, arról az ausztrál Motoring híradásából tudhatunk. Makoto Tanaka, a cég terméktervezésért felelős vezetője úgy fogadalmazott, hogy vizsgálják egy Lexus pickup létrehozásának lehetőségét.
Hirdetés

Nyilván a hétüléses RX, vagy a szintén nem biztos sorsú, újabb kompakt crossover előbbre sorolt feladat, minthogy a Mercedes-Benz GLT néven emlegetett luxus pickupjának ellenfelet állítsanak, de ez is benne van a nagy kalapban. A Mercedes platósát 2019-re ígéri, és annak is egy japán munkagép, az új Nissan NP300 Navara lesz az alapja. A Lexus saját Hilux adaptációjára sem számíthatunk a 2020-szal kezdődő évtized előtt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 10:21
    Permalink

    Azt hiszem, helytálló a kérdés: vajon reagál-e erre majd az Audi és a (kimondani is szörnyű) a BMW?:)

    Én arra tippelek, hogy ha lesz is ilyen, inkább a luxus irányába fognak elmozdulni vele, és olyan lesz, mint a Cadillac Escalade EXT vagy a Lincoln Mark LT. Ezeket melóra nemigen használják, ahogy szerintem a Mercit sem fogják.

Vélemény, hozzászólás?