Mi kellhet még? Talán a Mini szedán

A BMW felelevenítene egy 55 éves koncepciót a szedán kasztnis Minivel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kisautó alapú szedánt ma már ciki csinálni, de nem kell félni, a Mini szedánja nem is az egykori Renault Thaliával indulna egy ligában.


Állítólag egy szedán modell kifejlesztésén dolgozik a Mini. A háromajtós, az ötajtós, a kabrió, a Clubman kombi és a Countryman crossover, valamint annak háromajtós Paceman változata után úgy néz ki, jöhet még egy változat.
Hirdetés

Az a hír járja, hogy a BMW tulajdonolta brit prémium kisautóból lehet a jövőben szedán, hagyományos, háromdobozos lépcsőshátú kivitel is. A fő piacok Kína és Észak-Amerika lennének, de a Mini limó is globális modell lehetne. Állítólag a Clubman 2670 milliméteres tengelytávjára épülne, és a Mini Riley nevet kapná. Ez azért érdekes, mert a hatvanas években futott már ilyesmi névvel szedán Mini. Egész pontosan az akkori gyártó, a BMC két márkanéven is kínálta, és a sorozat elegánsabb darabjának szánta őket. Két patinás márkanévvel, Wolseley Hornet és Riley Elf típusként is gyártották 1961 és 1969 között. 28 és 30 ezer példány készült belőlük, így mára elég ritka gyűjtői darabok. Nem lenne az a modern utódja, ami a már említett piacokon reális eséllyel sikeres lehetne.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?