Mi van a Toyotával? Az új Corolla is izgalmas lesz?

A korábbiaknál látványosabb Corollát ígér a Furia tanulmány

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A megbízható, de nem túl érdekes autóiról elhíresült Toyota a Furia tanulmánnyal a következő Corollát harangozza be. Az is dögös lesz?

Beláthatták a Toyotánál, hogy a dizájn is számít, nem elég szimplán jó és megbízható autókat gyártani. A jó értelemben vett szürkeség tökéletes példája volt az utolsó szériájával sem túl látványos Corolla szedán, miközben a ferdehátú Auris már egész pofás, és végre olyan vérpezsdítő sportkocsija is van a japánoknak, mint az általunk is imádott GT86.
Hirdetés
Most pedig itt ez a figyelemfelkeltő Furia, sőt Corolla Furia koncepció a Detroiti Autószalonról, s bár tudjuk, hogy a majdani Corolla ennyire persze nem lehet szélsőséges, mégis bizakodásra ad okot a formai előrelépés. Markáns, lépcsős frontrész, karakteres vonalak hada jellemzi a Furiát - nyilván egy-két olyan szemcsapdás kiegészítővel, mint full LED-es lámpa, 19 colos malomfelni, tipikusan tanulmányos tükör, karbondíszes légterelő, diffúzor, hatalmas, krómos dupla kipufogóvég, stb. Hogy mikor érkezhet majd az unalommal szakító Corolla, még nem tudni, mindenesetre az is beszédes, hogy méreteivel a 4,62 méter hosszú, 1,8 méter széles és 2,7 méteres tengelytávolságú Furia már-már túlmutat a kompakt kategórián.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?