Milyen abroncsot kapjon egy 21 éves, öreg amerikai?

Fizetett hirdetés

Gumiabroncs-kérdések: mi kerüljön az ezredforduló Ford Mustangjára?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha nem is V8, de azért V6, hátsó hajtás - milyen abroncs kerüljön egy 21 éves Ford Mustangra? Segítünk!

Ahogyan azt már több cikkben említettük, a közlekedésbiztonság kérdése továbbra is fontos számunkra, ezért várjuk kérdéseiteket a gumiabroncs-kerdesek@autonavigator.hu címre, ahova az alábbi is érkezett.
Hirdetés

Sziasztok,
Két éve vásároltam egy 2000-ben gyártott, V6 3.8L automata váltós Ford Ford Mustang Convertible autót, ami kicsit le volt harcolva, de a felújítása folyamatban van. Kikapcsolódásnak, élményautózásnak vettem, "buta" 4 sebességes váltóval szerelt, hátul merevtengelyes, nem szeret kanyarodni, nem szereti az úthibákat, ez egy végtelenül egyszerű autó.
Mivel hátsókerekes és orrmotoros, nem szeretném összetörni, télen nem használom. A gyári kerékmérete 205/65 R15. Milyen abroncsot ajánlotok hozzá? Vegyek drágát, Bridgestone Turanza T005, vagy az olcsóbb Toyo Proxes CF2 a jobb választás "esős időben"?
Laci
Hirdetés
Kedves Laci,
Hiába viszonylag egyszerű autó a Mustang, műszaki paramétereiből, teljesítményéből adódóan mi elsősorban a nagy teljesítményű és a legmagasabb tapadási együtthatóval rendelkező gumiabroncsokat ajánljuk.
A Bridgestone T005 abroncs is megfelel ennek a követelménynek, de véleményünk szerint a mintázat kialakítása inkább megfelelőbb egy kompakt, közepes teljesítményű autóra, mint erre a V6-os Mustangra. A Toyo CF2-es mintázata viszont már inkább egy sportos vezetési stílust feltételez, és a gumiabroncs külleme is a legújabb dizájnt követi. Ez ideális az autójához.
Praktikus információként ezen abroncs is elérhető a gumi.hu oldalon, az ott megrendelt abroncsokat díjmentesen szállítják a megadott magyarországi címre, de az abroncsokat felszerelő műhely is választható, ahol rögtön fel is teszik őket, s a futóműre is ránézhetnek.
A gumiabroncsok kapcsán felmerülő kérdéseket továbbra is várjuk a gumiabroncs-kerdesek@autonavigator.hu címre!
Cikkünket a gumi.hu webáruházat üzemeltető Abroncs Kereskedőház támogatta.
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?