Milyen olaj kerüljön az Accordba, hát a Yarisba?

Fizetett hirdetés

Motorolajdoktor: Honda Accord, 2013 és Toyota Yaris, 2010

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Igazi japánautó-hívő küldött kérdéseket a Motorolajdoktornak, Honda Accord és Toyota Yaris kenőanyagok kapcsán érdeklődött.


Nem tudni, hogy miért, de egy olvasónk némi felháborodással írta levelét, ugyanis korábbi levelei eltűntek valahol az éterben, nem kaptuk meg őket. Most viszont itt a kérdés, íme.Tisztelt Olajdoktor!
Többszöri próbálkozás után remélem, hogy a kérdésem célba ér! Kérdeztem, hogy Honda Accordba 5W-30-as Eneos Sustina olaj jó-e. 2013-as 124 000 km benzin, 2000 ccm. És 114 000 km-t futott 998 ccm-es 2010-es Toyota Yarisba egy jó olajat ajánljon! Viszonylag sok a hidegüzem a rövid távok miatt.
Várom válaszát!
Tisztelettel,
Zoltán
Hirdetés
Kedves Zoltán,
Köszönöm levelét amely végül mégis célba ért !
Accord: 0W20-0W30 vagy 5W30-as viszkozitást ajánlanék bele. Acea A3/B3 vagy A5/B5 specifikációkat kér az autó a gyári katalógus szerint.
Az Eneos Sustina nincsen ACEA szerint bevizsgálva, így nem tudom rá megmondani, hogy jó-e bele vagy sem. Ismerek pár volvóst, akinek szintén A5/B5 kellene az autójába és Sustina 5W30-at használnak már 8-10 éve az autókba, hiba nélkül. Baja szerintem nem lenne tehát a Hondának sem tőle. Hasonló a helyzet az Eneos Premium Ultra 0W20-al, ott sincsen ACEA besorolása, de gyanítom jó lenne bele.
Ami a gyári kézikönyv szerint is jó lenne az autóba, az a Castrol Edge Titanium 0W30 A5/B5. Ezt ajánlanám tehát a Hondába.
Yaris: Itt nem kérdés, ha prémium olajat akar ami bírja a 'ridegmarhatartást', akkor Eneos Sustina 5W30.
Üdv.
Motorolajdoktor
Kérdéseiteket várjuk a motorolajdoktor@autonavigator.hu címre!
A Motorolajdoktor a Szakál-Metál webáruházat ajánlja!
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2019.01.12. at 20:55
    Permalink

    Az Eneos Sustina 5W30 ACEA besorolása: Az ENEOS SUSTINA 5W-30 SN / RC egy nagy teljesítményű, teljesen szintetikus, extrém körülményeket is jól viselő motorolaj. A JX Nippon Oil fejlesztette olaj ‘Pro-racing’ minősítésű és a ‘Zero-weight’, valamint az egyedi ‘W BASE’ és ‘ZP’ technológiákat is felhasználták, amikor létrehozták a legmodernebb SN/RC szintetikus motorolajat , ami a modern Diesel autók ACEA A3/B4 valamint C3 elvárásainak is megfelel. Az ENEOS SUSTINA 5W-30 SN megteremti a feltételeit a kedvezőbb üzemanyagfogyasztásnak, csökkentett alkatrészkopásnak, tisztábban tartja a dugattyúkat, s közben hatékonyabban óvja a turbótöltőt is.

    A ZP forradalmasított technológiájával és az új „kopásállósági” adalékkal elkészített termék adalékanyaga nem tartalmaz ként, ezért alacsony az olaj minőségi romlásának lehetősége, illetve kiváló védelmet nyújt, mivel tisztán tartja a motort! A motor számára egyedülálló tartósságot és extra hosszú olajcsere intervallumot biztosít, köszönhetően az rendkívüli oxidáció tűrésnek.

    Teljesítmény szint: SAE 5W-30; API SN; ACEA A3/B4, ACEA C3

Vélemény, hozzászólás?