Milyen olaj való egy 15 éves Honda Accordba

Fizetett hirdetés

Motorolajdoktor: Honda Accord 2.0 i-VTEC

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy kicsit talán döbbenetes, hogy már 15 éve jelent meg a Honda Accord hetedik generációja, így nem csoda, hogy van tulaj, aki a Motorolajdoktort kérdi: vajon milyen olaj való bele?


Tisztelt Motorolajdoktor!
2003-as Honda Accord 2.0 benzines kocsiba milyen olajat érdemes tölteni?
Válaszát előre is köszönöm!
Barna
Hirdetés
Tisztelt Barna,
Ebbe az Accordba a gyári előírás 0W20-as viszkozitású teljesen szintetikus olaj, ezen belül azonban nincsen túlvariálva specifikációkkal, mert API SL a minimum elvárás, amit a ma gyártott és kapható szinte minden 0W20 tud. Alternatív választásnak ajánl 5W30-at is a gyártó, szintén nem túlbonyolított specifikációkkal.
Bevallom, nekem nagyon jó tapasztalataim vannak japán autó esetén a 0W20-szal, első sorban ezt ajánlanám. 4,2 L olaj kell az autóba.
Amit javasolnék konkrétan, az az Eneos Premium Ultra 0W20. Ha ragaszkodna az 5W30-hoz, akkor biztosan meg lenne elégedve az Eneos Sustina 5W30-cal, vagy ha olcsóbbat keres ennél, akkor az Eneos premium Hyper 5W30 említhető.
Ha más márkában gondolkodik, akkor arra figyeljen oda, hogy biztosan full szintetikus olajat tegyen az autóba, lehet az Castrol Edge 5W30, vagy Motul 8100 Eco-Lite 0W20.
Amennyiben nem gyári minőséget szeretne, ami persze olcsóbb, akkor pl Wolf Ecotech 0w20
Üdv.
Motorolajdoktor
Kérdéseiteket várjuk a motorolajdoktor@autonavigator.hu címre!
A Motorolajdoktor a Szakál-Metál webáruházat ajánlja!
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?