Minden csillagász álma ez az egyedi luxuskupé

A Rolls-Royce Wraith Inspired by Earth nevű különkiadása a csillagokat is lehozza az égről

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Talán egyik Rolls-Royce-ban sem volt még ennyire odaillő a tetőpanelbe épített csillagos égbolt, mint ebben, a Naprendszer előtt tisztelgő Wraith-ben.

A Rolls-Royce-tól - és ügyfeleitől - már megszokhattuk, hogy különlegesebbnél különlegesebb, néha már túlzó kiadásokat készítenek a Bespoke (egyedi) részlegük műhelyében. Azt már mindenki döntse el maga, ízléses-e a divízió legújabb kreálmánya (amiért minden bizonnyal borsos felárat fizetett a tehetős ügyfél az egyébként sem csekély alapáron felül), de az kétségbevonhatatlan, hogy ilyen Rolls-Royce - sőt, talán ilyen jármű sem az egész világon - még nem volt:

egy műholdfelvétel díszíti a kocsi motorháztetejét.

Abu Dhabiba kerül ez az egyedi Rolls-Royce, éppen ezért az extázis szellemének szobrocskája mögötti területet a közép-keleti régió űrbéli képe díszíti. A Vörös-tengert, az Arab-tengert és az Ománi-öblöt is tartalmazó földrajzi terület mását kézzel fújták a motorháztetőre, ennek kivitelezése több mint 100 munkaórát vett igénybe. De nem csak szülőföldjére koncentrált a kreatív ügyfél, minden bizonnyal a csillagászat és Naprendszerünk egyaránt rabul ejtették, hiszen a (csupán egyetlen ember által felvihető) kézzel festett övvonal-díszítő csíkot a nyolc bolygó sziluettje szakítja meg. A túrakupé sötétkék fényezése a Föld nagy részének vízzel való borítottságát hivatott jelképezni.
Hirdetés
A Föld és a Naprendszer, mint két fő motívum a beltérben is visszaköszön, ahol a legizgalmasabb részlet a módosított csillagfényes tető: az apró LED-ek közé elhelyezték a nyolc bolygó ábráját, ahogy a Nap körül keringenek - persze csak állóképen, a mozgást már nem szimulálták. A mokaszin ülések és bőrhuzatok az Egyesült Arab Emírségek sivatagjainak homokját hivatottak felidézni, amit a sötét- és világoskék részletek úgy törnek meg, mint az ország folyói és tavai a sivár szárazságot. A kékeszöld varrás a természet egészét szimbolizálja - talán itt már kicsit túl sokat magyaráznak bele, csakúgy, mint a fehér RR emblémáknál, amik állítólag a felhőkre utalnak. Az első utas előtti műszerfal-részlet szintén a motorháztetőn is megjelenő műholdfelvételt viseli magán, itt már teljes színskálájával, ami bár elképesztően élethű, igazából nem fotó, hanem kézzel felvitt festmény. A hátsó "vízesésen", azaz az ülések közti díszpanelen művészi felhők jelennek meg, és további apró részleteken is fel lehet még fedezni a Földet és a többi bolygót, hol ezüst, hol arany árnyalatokban.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?