Minden eddiginél kisebb motor gyártásába kezdett az Audi Győrött

Elindult az 1,0 literes, háromhengeres motorok gyártása az Audi hazai üzemében

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Audi győri üzemébe is beköszöntött a downsizing, a ma gyártásba került 1,0 literes háromhengeres az eddigi legkisebb motor, ami náluk készül.

Új fejezet az Audi Hungaria győri gyárában: már háromhengeres motorok is készülnek

Ma indult az első háromhengeres motor sorozatgyártása az Audi Hungariánál. Az 1,0 literes turbómotor 85 és 85 115 lóerős teljesítménnyel készül. Nem csak mindkettő turbós, mindkettő részecskeszűrős is, hogy a legújabb emissziós normáknak is megfeleljen. A részecskeszűrő motorhoz közeli elhelyezése a gyári információk szerint 90 százalékkal csökkenti a közvetlen befecskendezésű motorok részecskekibocsátását. A mindössze 92 kilogramm tömegű motorokat a Volkswagen-konszern különböző modelljeibe építik be, többek között az Audi A3, Volkswagen Golf, SEAT Leon és SEAT Ateca modellekbe.

Hirdetés

Miként az az Audi közleményéből kiderül a háromhengeres motor gyártásához az Audi Hungaria átépítette a mechanikus megmunkálás területét és a gyártósort is. Ennek köszönhetően a munkatársak egyszerre négy különböző motorvariánst tudnak gyártani az Audi Konszern legrugalmasabb motor-gyártósorán: a most induló háromhengeres motor mellett aktuálisan az 1,2 literes, 1,4 literes és az 1,5 literes négyhengeres Otto-motorok gördülnek le erről a gyártósorról.

Modern, turbós és részecskeszűrős a legújabb győri motor

„6 000 munkatársunkkal évente mintegy kétmillió motort gyártunk. Ezzel a teljesítménnyel mi vagyunk a világ egyik legnagyobb motorgyártója“, mondta Herbert Steiner, az AUDI HUNGARIA Zrt. motorgyártásért felelős igazgatósági tagja. A három- és négyhengeres motorok mellett, öt-, hat-, nyolc- és tízhengeres motorok is készülnek a győri üzemben, melyeket a VW-konszern 32 telephelyén építenek aztán az autókba.

Az idei év hátralévő részében tovább bővül az Audi Hungaria termékpalettája, hamarosan a jövőbemutató e-motorok gyártása kezdődik meg a vállalatnál. A sorozatgyártás előkészületei már teljes gőzzel folynak.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?