Minden idők legdrágább új autója: Bugatti La Voiture Noire

Bugatti La Voiture Noire – ha mindennél többet költenél autóra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyetlen egy példányban készült az a drágaság, amiért valaki összesen 16,5 millió eurót fizetett. Na de mit kapott ennyi pénzért?

A Bugatti La Voiture Noire-t Jean Bugatti II. világháború alatt elvesztett Type 57 SC Atlantic típusú autója inspirálta, ennek állítottak emléket a tervezők. És meg is kérték az árát: adók és a személyre szabott kiegészítők nélkül 11 millió eurót kóstált a La Voiture Noire, míg azokat is beleszámítva már 16,5 millió euróra emelkedett az értéke.
Hirdetés

Hogy ki vette meg ezt az egyetlen példányban készült Bugattit, nem fedte fel a márka elnöke, Stephan Winkelmann. A szakember mindössze annyit árult a leendő tulajdonosról, hogy „Bugatti rajongó”, szóval nem igazán szűkítette le a kört. Egyébként a tulajdonos kérésére nem mutatják meg az autó belsejét sem a genfi szalonon, sem a hivatalos képgalériában. Valószínűsíthető, hogy a Chironhoz és a Divohoz képest volt némi átalakítás. A kézzel készített szénszálas testet W16-os, 8 literes, quad-turbó motorral látták el, ami 1500 lóerőt és 1600 Nm nyomatékot eredményez, ugyanúgy, ahogy az a Chiron, a Chiron Sport és a Divo esetében is megfigyelhető. A dögösségi faktort tovább erősíti az elegáns, ugyanakkor erőteljes kivitelezésű 6 kipufogócső, valamint a járgány hátsó részének teljes szélességén végigfutó LED-féklámpa. Ami alatt egyébként egy Bugatti felirat olvasható megvilágítva, ha valaki esetleg nem tudná, hogy mit lát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?