Minden idők legerősebb Safety Car-ja az idei Mercedes

A Forma-1 idei biztonsági autója egy 585 lóerős szörnyeteg

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hamarosan elstartol a Forma-1 2018-as szezonja. Az idei 20 versenyre pedig új biztonsági autó is érkezik, méghozzá egy erősebb, mint a tavalyi, és eddig bármelyik.


Az elmúlt három szezont egy autóval csinálta végig a Forma-1 biztonsági csapata, de a Mercedes-AMG GT S-t most leváltják. A 2018-as szezonban egy új autó kapta meg a fényhidat és a festést, méghozzá az eddigi legerősebb modell, egy AMG GT R. A duplaturbós V8-as motorral szerelt kupé 585 lóerőt teljesít és 3,6 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t. Az új Safety Car-t persze alaposan felkészítették, első körben megkapta az opcionális Track csomagot, majd a biztonsági autókba való szükséges felszereléseket, kezdve az egyedileg gyártott alacsony légellenállású fényhíddal.
Hirdetés

Az AMG GT R utasterét felszerelték a szükséges kommunikációs eszközökkel, valamint kapott két tabletet is a műszerfalra. Egyik középre került, a másik az utas elé, egyiken a versenyautók aktuális helyét tudják figyelni a versenypályán, másikon az élő televíziós közvetítést láthatják. A pilóta idén is Bernd Mayländer, aki örömmel vette át, állítása szerint vadonatúj céges autóját.
Az AMG nem csak ezt az autót szállítja a Forma-1 biztonsági csapatának, a sürgősségi autó is tőlük érkezik, méghozzá egy C63 S kombi. Ebben az autóban a pilóta, Alan van der Merwe mellett egy állandó orvos, Dr Ian Roberts foglal helyet, mögöttük két kagylóülésre cserélték a háromszemélyes padot, így további egy, vagy két orvos siethet velük a pályára, őket mindig az aktuális pályához legközelebb eső kórházból választják ki. 490 literes csomagtartóját megpakolták a legfontosabb orvosi eszközökkel, például defibrillátorral, lélegeztető készülékkel és egyéb életmentő eszközökkel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?