Minden idők legerősebb széria Peugeot-ja lesz az 508 PSE

Gyártani fogják a Peugeot 508 sportváltozatát!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hivatalosan is megerősítették hogy gyártásba kerül a nagy közönségsikert arató 508 Peugeot Sport Engineered.

Már idén nyártól előrendelhető, és év végén átvehető lesz a valaha létezett legerősebb széria Peugeot, az 508 PSE. A sportos plug-in hibrid érkezését Jean-Philippe Imparato, a Peugeot márka vezérigazgatója erősítette meg az Automotive News Europe szaklapnak.
Hirdetés
Azonban a bivalyerős 508-as nevében nem szerepel a Peugeot sportos modelljeinél megszokott GTI betűkombináció. Helyette a PSE (Peugeot Sport Engineered) jelzi az autó erejét, ami egy új korszak nyitányát mutatja. Ráadásul ez a modell lesz az első sorozatgyártású Peugeot, amelynek ereje meghaladja a 300 lóerőt. Egészen pontosan 360 lóerőt nyújt az összkerékhajtású PSE, amely a korábban bemutatott tanulmányautótól eltérően, nemcsak a szedán, hanem kombi karosszériával is elérhető lesz, ám további technikai részleteket még nem árultak el a szériaváltozatról. A szériagyártás hírének hallatán biztosan sokaknak jut eszébe egy másik Peugeot koncepcióautó, amelyet a közvélemény szívesen látna sorozatgyártásban. Vajon gyártásba kerülhet a Peugeot E-Legend retro-kupé is? Erre a kérdésre Imparato a következő választ adta: „A tanulmányautó ránk irányította a világ figyelmét, ez kétségtelen. Ám ahhoz, hogy sorozatgyártásba kerülhessen, mintegy negyedmilliárd eurós beruházásra van szükség. Jelen pillanatban az elektromos átállás élvez prioritást a cégnél; ha azzal megvoltunk, megvizsgáljuk, kifizetődő lehet-e a tanulmány gyártásba küldése. Soha nem fogok ugyanis olyan autót piacra engedni, amin pénzt veszítünk. De, ami az elvi lehetőséget illeti, igen, abszolút, megépíthető az autó.”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?