Minden – is – van az AMTS-en!

Jó idő és Automobil Tuning Show a hétvégén

Az autózás szerelmesei nem csak a jó időnek, hanem az Automobil Tuning Show bőséges felhozatalának is örülhetnek e hétvégén.

Idén is teljes gőzzel dübörög már az AMTS, a korábbi tapasztalatok szerint ma, azaz szombaton lesz a legnagyobb tömeg


Az AMTS kapcsán két okból is érdemes 2006-ig visszapillantani. Az egyik, hogy akkor rendezték az első Carstyling.hu tuningshow-t, amiből kinőtte magát a rendezvény, másrészt akkor készült - gyárilag - az a Ford Mustang, amit az idei rendezvényen kisorsolnak a - teljes árú vagy családi belépőt vásárlók és azzal regisztráló - látogatók között.
Hirdetés

A Volkswagen egy működőképes, 1 millió euróra biztosított tanulmányautót is elhozott, az I.D. Crozz villanyautót


Az AMTS-re persze messze nem csak a nyereményautóért érdemes kilátogatni, az csak hab a tortán. Idén (is) 10 tematikus kiállítás várja a nagyérdeműt. Az importőri új autók között nem csak a már futó tesztautók találhatók meg, egy-két vadonatúj modell is szerepel. A Hyundai például elhozta Michelisz Norbiék új versenyautóját és a teljesen új Tucson N-Line-t, a Volkswagen pedig még tovább ment, a másfél évvel ezelőtt, a Frankfurti Autószalonon debütált I.D. Crozz tanulmány a sztár náluk. Avagy egy teljesen elektromos, 302 lóerős, 500 kilométeres hatótávú elektromos autó, ami egy-két év múlva a piacra várható. A Volkswagen ráadásul teljes jövő koncepcióját felvázolta, úgy számolnak, hogy a jövő év hasonló paradigmaváltást fog hozni, mint a Bogár 1946-os vagy a Golf 1974-es megjelenése. Jönnek az elektromos és velük karöltve az önvezető autók is, épülnek a töltőhálózatok, ami kapcsán megjegyzik, hogy nem kell túlparázni a kérdést, mert a villanyautósok fele otthon fog tölteni.

Bár a fő csapás a tuning különböző világa, új, gyári autókból sincs hiány

A márka 100 éves múltját egy 100 éves autóval ünnepli a Citroën


A Citroën a jelen mellett a múltba pillantott, az idén 100 éves márka egy 100 éves Type A-t is elhozott, számos egyéb veteránautó mellett. Tematika bőven van, csak az új autók esetén külön szerepelnek SUV-ok, csúcsmodellek és persze elektromos autók is, amelyek között a Tesla Model 3 is megtalálható, meg persze egy Model S is, ha valaki arra lenne kíváncsi. A veterán (és youngtimer) autók külön pavilont kaptak, ahogyan persze a tuning különböző szekciói is. Szokás szerint az A pavilon, a Carstyling.hu Tuning Show a fő helyszín.

Nem látszik rajta, de az AKH/Toyo Tires standján egy 1800 (!) lóerős, 1800 Nm nyomatékú - biturbó - Porsche áll, 300 km/órára 11 másodperc alatt gyorsul


A hangulat komoly, ráadásul mi is ott vagyunk az idén már 20 éves Használtautóval és a Jófogással közös standdal, kerékcsere-versennyel, ugrálóváras gyereksarokkal és temérdek Autónavigátor ajándékkal. Legfrissebb, a jövőben negyedévente érkező nyomtatott magazinunk egyelőre mindenkinek ingyenes, de a szerencsekerekünket megpörgetők szintén saját fotóinkból összeállított autós kártyát, bögrét és naptárat (igen, az is saját, kedvenc tavalyi fotóinkból állt össze) is kaphatnak, a legszerencsésebb látogató tőlünk egy tanpályás vezetéstechnikai tréninget nyer, az AMTS csapatától pedig ugyebár egy Mustangot. Ha bejön a fotókról visszaköszönő hangulat, feltétlenül látogass ki a hétvégén a Hungexpóra, hiszen a helyszín - szokás szerint - az.

Mi is várunk mindenkit - kerékcsere-versennyel, nyomtatott Autónavigátor.hu magazinnal, ajándékokkal és gyereksarokkal

A nálunk regisztrálók között egy vezetéstechnikai kurzust is kisorsolunk


Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?