Minden negyedik európai Ford EcoBoost motoros

Már túl az ötmillió példányon, mind több Fordba kerül EcoBoost motor

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már a Ford sem nagyon kínál szívómotorokat, ami turbós benzines, az EcoBoost. Nem meglepő, hogy minden negyedik Ford EcoBoost motoros.


Már több mint 5 millió EcoBoost motoros Ford készült, s ha ez a szám nem lenne elég sokkoló, most itt egy újabb ütős statisztikai adat: a 2014-ben Európában eladott Fordok közül minden negyedik, azaz az eladások 25 százaléka EcoBoost motoros volt.
Hirdetés

A legnépszerűbb az 1,0 literes háromhengeres, ami Fiestától Mondeóig szerepelhet, s nem mellesleg háromszor egymás után Év Motorja díjat kapott. Tavaly több mint 230 000 példányban fogyott csupán az 1,0 literes EcoBoost motor, ami többek közt annak is köszönhető, hogy a Fiesta a kisautók legnépszerűbbje, a Focus a kompakt kategória második legkelendőbb modellje volt. A Ford idén is legalább ilyen számokat vár, hiszen időközben új, a korábbinál ütősebb arcot kapott a Focus, s a Mondeo kínálatában lényegében csak most jelent meg az 1,0 literes EcoBoost, ami elvileg - a többi EcoBoost motorhoz hasonlóan - mesésen alacsony fogyasztás mellett ígér tisztes teljesítményt. A teszteredményeink mondjuk eddig még nem teljesen támasztották alá a katalógusértékeket. Vélhetően ennek köszönhető, hogy bár minden negyedik Ford EcoBoost motoros, még mindig sokkalta népszerűbbek a TDCi turbódízelmotorok.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?