Minden top pilóta elkelt a Formula–1-ben

Kubica 2012-ig marad a Renault-nál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A következő két évben is a Renault Formula–1-es csapatának versenyzője marad Robert Kubica. Ezzel minden top pilóta helye biztos a jövő évre.

További két évre írt alá Robert Kubica a Renault Formula–1-es csapatához.
A lengyel versenyzőt korábban hírbe hozták a Ferrarival majd a Mercedes GP-vel is, de a Renault bármire hajlandó volt, hogy megtartsa, és úgy tűnik, hogy ezt a bármit meg is tették.
„Teljesen magától értetődő döntés volt, hogy abban a csapatban folytassam, ahol otthon érzem magam” – mondta Kubica.
„Számomra az a legfontosabb, hogy megfelelő környezetben, jó emberek között legyek, ahol mindenki ugyanabba az irányba halad.”
A Renault nem csinált belőle titkot már az év elején sem, hogy az egész csapatát Robert Kubica köré kívánja építeni, hasonlóképpen, mint ahogyan a Ferrari tette Michael Schumacherrel.
„Nagyon örülünk, hogy Robert a következő két évben is velünk marad” – mondta a csapatvezető Eric Bouillier. „És szeretném megköszönni neki a csapatunkba vetett hitét.”
Kubica az idén igazi virágzását éli a Formula–1-ben. Eredményei magukért beszélnek, hiszen a mezőnyben csak az ötödik legjobb csapatnak tartott Renault-val a hatodik helyen áll a világbajnokságon.
Ráadásul az idén már kétszer is felállhatott a dobogóra, Ausztráliában második, míg Monacóban harmadik lett.
Éppen ezért hozták hírbe – már nem először – a Ferrarival, ahol a bennfentesek már azt is tudni vélték, hogy Felipe Massát váltja. Majd amikor a Ferrari szerződést hosszabbított Massával, akkor a média Schumacher helyére ültette volna a Mercedes GP-csapatba.

Ennek azonban nem sok értelme lett volna Kubica szempontjából, hiszen a Renault folyamatosan fejlődik, míg a Mercedes kicsit egy helyben topog. És sokak szerint már az sem igaz, hogy a Renault a Mercedes mögött áll.
Kubica szerződtetésével minden fontosabb versenyző elkelt jövőre a Formula–1-ben. A Ferrari, a McLaren és a Red Bull már korábban bejelentette, hogy mindkét versenyzőjét megtartja 2011-re. Mint ahogyan a Mercedes GP sem valószínű, hogy változtat a felállásán.
Most már csak egyetlen pletyka dobható be hír uborkaszezonban: Räikkönen visszatérése a Formula–1-be a Renault-csapathoz, Kubica társaként.
Persze ennek sincs sok realitásalapja.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?