Mindenki nyugodjon le, nem lesz fronthajtású M-es BMW

Sem elsőkerekes 2-es kupé, sem M-es BMW nem lesz, a kézi váltó viszont leköszön

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Néhány modelljénél már a BMW is fronthajtást alkalmaz, ám csak azoknál, ahol nem fontos a vezetési élmény. Ezekből nem is lesz M-es, de több minden is kiderült.


Nem mondhatnánk, hogy puhányodnak a BMW-k, csak mert megjelent néhány elsőkerekes modell. Egyelőre csak azok készülnek fronthajtással, ahol nem a vezetés élménye a legfontosabb, így például a 2-es Active és Gran Tourernél nem zavar senkit, de az X1-hez is passzol a keresztmotoros elrendezés. A sportosabb modelleknél viszont megmarad a hátsókerékhajtás, így például a 2-es kupé és kabrió következő generációja is marad ugyanúgy hátsókerekes, míg a hamarosan érkező 2-es Gran Coupé már fronthajtású lesz, ahogy a következő 1-es sorozat is.
Hirdetés

Az M-es BMW-kről is kiderült néhány apróság, kezdve azzal, hogy az M Gmbh nem foglalkozik majd az elsőkerekes modellekkel, tehát abból csak m csomagosak lesznek, valódi M modellek nem. Továbbá az M3 és M4 új generációjánál növelni fogják a teljesítményt és az irányíthatóságot, de mindezt úgy akarják, hogy megtartják a csupasz hátsókerékhajtást. Azt mondják, az összkerékhajtást csak ott alkalmazzák majd, ahol tényleg kell, a kisebb modelleknél nem áldoznak emiatt a súly oltárán. Ugyanakkor viszont nyugdíjba küldik a kézi váltót az M-es modellekből, az M2 lesz az utolsó hatos kézivel kapható modell. A duplakuplungos váltóval amúgy is mindegyik modell gyorsabb és ha fontos, takarékosabb is és a legtöbben azzal választják, így a manuális váltótól el kell köszönnünk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?