Mindennél gyorsabb lesz az új GT-R, villanyhajtás nélkül is

A Nissan továbbra sem engedné le a trónról a GT-R-t, az új is gyorsabb lesz mindennél

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Úton a következő Nissan GT-R, a legenda egyelőre még a tervezőasztalon várja sorsát, ám azt már eldöntötték, hogy továbbra is a leggyorsabbak között a helye, bármilyen hajtás is lesz benne.


Hamarosan eljön az idő, hogy az R35-ös Nissan GT-R elbúcsúzzon és jöjjön az utód. Konkrétumokat egyelőre még pletykákból sem hallani, ám a Nissan vezető formatervezője, Alfonso Albaisa az Autocarnak adott interjújában ködösen ugyan, de nagyjából körvonalazta a jövőt. Még semmi nincs kőbe vésve az új GT-R-rel kapcsolatban, ám azt már eldöntötték, hogy akkor is gyorsabb lesz mindennél, de legalábbis a leggyorsabbak között lesz, ha nem lesz villanyhajtás alatta.
Hirdetés

Bár az új platformot direkt úgy fejlesztik, hogy legyen hely akár villanymotornak, akár akkumulátornak. Ha azok jelentő súlytöbblettel járnak, elhagyhatják őket a megfelelő menetteljesítmények elérése érdekében, amit a turbómotorral is elérhetnek. Formáját tekintve Albaisa azt mondja, nem lesz köze az Italdesign által átrajzolt GT-R50-hez, jóval egyedibb lesz az új csúcs Nissan és inkább fog hasonlítani a 2015-ben mutatott 2020 Vision Gran Turismo tanulmányautóhoz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?