Mindent elmondtak a nyújtott Volkswagen Tiguanról

Bemutatkozott a hosszabb Tiguan európai változata is, 21 centit toldottak hozzá

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Európának is bemutatkozott a normál Tiguan és a Touareg közé beékelődő Tiguan Allspace. Az erősebb motorokhoz alapáras a DSG váltó és az összkerékhajtás.


Láthattuk már a Volkswagen Tiguan Allspace-t, az európai kivitel viszont csak most mutatkozott be, ráadásul minden adatot pontosítottak hozzá. Legfontosabb, hogy tengelytávja 109 mm-rel hosszabb az alapkivitelénél, teljes hosszában pedig 215 mm-t ver rá. Ezzel még a Touareget persze nem éri utol, ahogy a Skoda Kodiaqot sem. Csomagtere 145 literrel tágasabb, már 760 liter, persze csak ha nincs felhajtva a két plusz ülés. A hétüléses Tiguan nyúlása a második sornak is jót tett, az ott ülők 54 milliméterrel tágasabb lábteret kapnak és az ajtók is hosszabbak, így valamivel kényelmesebb a beszállás.
Hirdetés
Öt üléssel 760 literre nőtt a csomagtér, a második sor még mindig tologatható Öt üléssel 760 literre nőtt a csomagtér, a második sor még mindig tologatható
Ahogy az alap Tiguan, az Allspace is elérhető lesz off-road csomaggal, ami terepezésre alkalmasabb, rövidebbre húzott lökhárítókat kap, de egyéb hasznos kiegészítők is elérhetők lesznek hozzá, mint például a praktikus tetősín. Teljesen LED-es fényszórók, kulcs nélküli nyitás-indítás és az új 9,2 colos, gesztusvezérléssel megtámogatott infotainment rendszer is a fedélzetén lehet. Hatféle motorból választhatunk az Allspace esetében, benzinfronton 1.4 TSI a belépő 150 lóerővel, fölötte a 2.0 TSI 180 vagy 220 lóerővel lesz elérhető. Dízelekből csak 2,0 literes áll rendelkezésre 150, 190, vagy 240 lóerővel. A 180 lóerő feletti teljesítményű motorokhoz alapáron jár majd a 7 fokozatú DSG automata váltó és a 4Motion összkerékhajtás is. A sofőrt dugóban araszoló-asszisztens, vészfékrendszer gyalogos felismerővel, vontatmány-asszisztens és még sok más, a márkától már megszokott segédberendezés is támogathatja.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?