Mindent terepjárósít a Peugeot

Az új 5008 egyterű is nagyon terepjárós, ahogy szinte minden a Peugeot-nál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egész komolyan veszik a franciák a SUV őrületet, az 5008 már nem az első a palettán, ami terepjárós külsejű generációval folytatja. Kinézetét a méretei is tükrözik, öt üléssel közel 800 liter a raktere.

A SUV-láz komolyan érintette a Peugeot-ot, a 3008-as után a nagyobb egyterű, az 5008 is terepjárós maskarában tér vissza. Bármennyire is úgy tűnik, a képeken látható autó nem a Mitsubishi alapokra épülő 4007 utódja, hanem a mikrobusz-szerű hétüléses 5008-asé. A fazon nagyon más, ráadásul 11 centivel hosszabb, és ugyanennyivel szélesebb is elődjénél, ami viszont fontosabb, hogy a harmadik üléssor 6 centivel hosszabb lábteret kapott.
Mindenhol különálló ülései vannak, a harmadik sorban könnyen ki is kaphatók, egyenként csak 11 kilósak. A csomagtér méretei viszont hatalmasak, ötülésesként 780 liternyi helyre pakolhatunk, persze csak a harmadik üléssor kiszedésével együtt, a maximális raktér pedig közel két köbméter. A leghosszabb szállítható tárgy 3,2 méter is lehet, az opcionálisan ledönthető jobb első üléssel. Elég korrekt adatok, sajnos a motorizáltságáról ez már nem mondható el, bármennyire is tűnnek erősnek és fürgének a franciák 1.2-es turbósai, kicsit kétkedve várjuk, mire lesz képes a 130 lovas verzió az 5008-asban.
Hirdetés
Szerencsére benzinesből lesz még 1.6-os turbós is 165 lóval, valamint kétféle dízel. Az egyik szintén 1.6-os 100, illetve 120 lovas kivitelben, valahogy mégis az az érzésünk, hogy a kétliteres, 150, vagy 180 lovas gázolajos lesz az igazi választás. Minden motorhoz elérhető lesz kézi, illetve automataváltó is. Természetesen extrákkal is bőségesen felszerelhető lesz, egyes piacokon alapfelszereltségként kap vezetéstámogató rendszereket is, például fékezni képes ütközés elkerülő asszisztenst, sávelhagyás figyelmeztetőt, ébrenlét figyelőt és táblafelismerőt is, ráadásul holttér figyelővel együtt. Az új 5008-as Párizsban debütál nemsokára.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?