Mindössze 30 darab készült ebből az Alpinából, most egy eladó

Alig futott, ultraritka Alpina B7S Turbo Coupé eladó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

326 lóerőt tudott 1982-ben és mindössze 30 darabos széria volt ez az Alpina B7S Turbo. Most egy olyan eladó, amiből csak kettő készült.


Számtalan BMW különlegességet találni az amerikai Enthusiast Auto Group weboldalán, amik nem elég, hogy patika állapotnak örvendenek, de egytől-egyik eladóak is. Ugyan ár nélkül, de itt lehet rábukkanni egy Alpina B7S Turbo sportkupéra is, amiből mindössze 30 darabot gyártottak. Vadító zöld fényezést és arany Alpina-csíkokat kapott a kupécápa, látszólag minden eleme gyönyörű állapotnak örvend. Olvasgatva a hirdetést gyorsan rájövünk, hogy miért: ez az 1982-es példány csupán 32 210 kilométert futott és állítólag egyetlen estét sem töltött szabadég alatt. Wáó!
Hirdetés

Hosszan elnyújtott motortere a legendás 635 CSi sorhatosát rejti, ám turbóval megfújva. Így a gyári érték helyet 326 lóerőt csikratak ki belőle, ami korszakában valódi szörnyeteg lehetett, kézi váltóval párosítva pedig zseniális élményautó. Ez a konkrét példány állítólag a 25-ös sorszámot viseli és olyan skótkockás üléskárpitozást kapott, amit rajta kívül csak még egy B7S Turbo. Értéke felbecsülhetetlen, a Motor1.com azonban mégis utána járt. Nekik 300 000 dolláros ajánlatot tettek, azaz átszámítva kb. 80 milliót kérnek a cápáért.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?