Hirdetés

Mindössze 30 darab készült ebből az Alpinából, most egy eladó

Alig futott, ultraritka Alpina B7S Turbo Coupé eladó

326 lóerőt tudott 1982-ben és mindössze 30 darabos széria volt ez az Alpina B7S Turbo. Most egy olyan eladó, amiből csak kettő készült.

A nyolcvanas évek legmenőbb sportkupéja kínálja magát, méghozzá a lehető legvadabb és legritkább formában és vadító színösszeállításban. Kép: eabmw.com

Számtalan BMW különlegességet találni az amerikai Enthusiast Auto Group weboldalán, amik nem elég, hogy patika állapotnak örvendenek, de egytől-egyik eladóak is. Ugyan ár nélkül, de itt lehet rábukkanni egy Alpina B7S Turbo sportkupéra is, amiből mindössze 30 darabot gyártottak. Vadító zöld fényezést és arany Alpina-csíkokat kapott a kupécápa, látszólag minden eleme gyönyörű állapotnak örvend. Olvasgatva a hirdetést gyorsan rájövünk, hogy miért: ez az 1982-es példány csupán 32 210 kilométert futott és állítólag egyetlen estét sem töltött szabadég alatt. Wáó!

326 lóerőt tudott a turbós sorhat 1982-ben, amit kéziváltóval párosítottak. Kép: eabmw.com

Hirdetés

Finom részlet a váltógomb Alpina logója, mögött ott figyel a sorszámozott plakett. Kép: eabmw.com

Hosszan elnyújtott motortere a legendás 635 CSi sorhatosát rejti, ám turbóval megfújva. Így a gyári érték helyet 326 lóerőt csikratak ki belőle, ami korszakában valódi szörnyeteg lehetett, kézi váltóval párosítva pedig zseniális élményautó. Ez a konkrét példány állítólag a 25-ös sorszámot viseli és olyan skótkockás üléskárpitozást kapott, amit rajta kívül csak még egy B7S Turbo. Értéke felbecsülhetetlen, a Motor1.com azonban mégis utána járt. Nekik 300 000 dolláros ajánlatot tettek, azaz átszámítva kb. 80 milliót kérnek a cápáért.

Mindig is tudtuk, hogy a skótkocka nem csak a Golf GTI-nek áll jól, de ez azért már mégis csak pofátlanság. Kép: eabmw.com

Hirdetés

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?