MINI a Rolls-Royce-tól

MINI Inspired by Goodwood

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Gyapjúszőnyeg, kézzel megmunkált diófa burkolat, selymesen puha bőr - csupa Rolls-Royce-ból származó finom anyag található a legújabb MINI, az Inspired by Goodwood fedélzetén.


Bár a BMW csoport minden márkája a prémium szegmensben található, azért a MINI és a Rolls-Royce némi túlzással sem tekinthető ugyanazon liga játékosának – ettől függetlenül az Aston Martin Cygnet megjelenése óta szinte csak idő kérdése volt, mikor áll össze a két gyártó egy hasonló mutatványra. A pillanat néhány napon belül Sanghajban következik be, ahol debütál az Inspired by Goodwood, az eddigi legkülönlegesebb MINI, amelyből csak 1000 példány fog gazdára találni. Az egyelőre titok, mennyit kérnek a gyémánt fekete vagy opcionálisan zátony kék színben választható kisautóért, de ismerve a Rolls-Royce árképzését, várhatóan vastagon fogó ceruzával írják majd az összeget az árcédulára. De mi köze a patinás brit luxusmárkának a MINI-hez?

A külsőségeket tekintve az egyetlen komoly részlet, hogy a műszaki alapot a turbómotoros, manuális vagy automataváltóval is kérhető Cooper S adja, ám a gépháztető szokásos kivágását - a dízel Cooper D alkatrészének átvételével - ezúttal mellőzték – a hatásvadász „orrlyuk” ezúttal nem illene bele az eleganciát sugárzó képbe. Az Inspired by Goodwood 17 colos könnyűfém felnije sem a sportos vonalat erősíti, ahogy a krómtól csillogó díszítések feladata is egyértelmű. Az igazi csoda azonban az utastérben fogad, ahol hamisítatlan Rolls-Royce-hangulatot teremtettek. Ahogy a fényezés is Rolls-Royce árnyalat, úgy a belső anyagokról is a Goodwoodban található üzem gondoskodott. A süppedős gyapjúszőnyeg, a kasmír tetőborítás, a fekete bőrrel bevont műszerfal kézzel megmunkált diófa borítása mind-mind jól ismert és igényes Rolls-Royce részlet, ahogy a világos, selymesen puha tapintású Cornsilk bőr az üléseken, illetve az ajtókon. Ügyelve az apróságokra, a tervezők még arra is figyeltek, hogy a műszerek grafikája megegyezzen a Rolls-Royce modellekben használt formátummal. A felszerelés természetesen komplett, a xenon fényszórótól kezdve a harman/kardon hifi rendszerig teljes a lista. A MINI Inspired by Goodwood első példányait 2012 tavaszán vehetik át a szerencsés tulajdonosok.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?