Mini szárnyas ajtókkal – ez kell minden városba

A BMW Group végre gondol a praktikumra is: itt a szárnyas ajtós Mini

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW amolyan németes hozzáállással, vér komoly fapofával adja ki minden évben áprilisi tréfáit is. Az ideit is volt, aki benyalta, mi nem.


A felfelé nyíló, kis helyigényű szárnyas ajtó külön extraként rendelhető és a háromajtós Mini mellett a Pacemanhez és a kabrióhoz lehet kérni - így a gyártó közleménye. Az extra ajtó felára 1959 euró, ami bő 600 ezer forint. Ezen a ponton megjegyezném, hogy az eredeti, a régifajta Mini éppen 1959-ben jelent meg, így innentől én fenntartással kezelném az egész sztorit. A sajtóközlemény persze tovább megy. Az innováció lényege, hogy széltében kevesebb helyet foglal az autó.
Hirdetés


A Mini gyári viccében még olyanokat ír, hogy "szupersport-autókat idéző intelligens járműtechnológiai megoldás", meg vész esetén pirotechnika lövi ki az amúgy nagyon merev ajtókat a helyükről. A városi parkolás megkönnyítése nem is butaság, persze ez a megoldás így vicc. Az áprilisi Mini tréfa műszakilag is meg van ám indokolva, mert hogy "az eredetileg 2681 milliméteres parkolóhely-igénye mintegy 30 százalékos csökkenéssel egészen 1 930 milliméterre zsugorodott. 1727 milliméteres karosszéria-szélességével a háromajtós MINI mostantól gyakorlatilag még a legszűkebb parkolóhelyekre is befér, miközben vezetőjének és utasának egyaránt kényelmes be- és kiszállást biztosít" - írja a közlemény. Emellett a Lambó ajtók még egy mobiltelefonos appal is nyithatóak. Jó vicc.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?