Minik kempingezéshez

Három megoldást is kínál kempingezéshez a Mini

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A termékoffenzívában lévő Mini különleges tanulmányaival kavarja fel az állóvizet a nyári uborkaszezonban. Kempingezéshez, szabadidőhöz kínál egyedi, átépített kisautókat a BMW tulajdonában lévő márka.


Kétségkívül érdekes megoldás mind a Clubvan Camper, mind a Cowley, mind a Countryman ALL4 Camp, de sorozatgyártásuk értelmetlen, így a jelenlegi információk szerint, és a kempingezés szerelmeseinek bánatára megmaradnak tanulmányautónak. A Clubvanből készült a világ legkisebb luxus lakóautója, a kocsi egyszemélyes, magányos milliomosok ezzel indulhatnak el felfedezni Európát. Fekvőhelye a gyáriak szerint tágas, főzéshez gáztűzhellyel és hűtőszekrénnyel szerelték fel. A sofőrt kivehető navigációs rendszer segíti a tájékozódásban, esős napokon a beépített tévé műsoraival vigasztalódhat. Ha fázik, egy kiegészítő fűtőtesttel tud meleget csiholni. A tisztálkodásra is kínál megoldást a Mini kempingautója, a kézi zuhanyzó víztartályát a csomagtér padlója alá rejtették. Panoráma üvegteteje nyitható, magányos éjjelein a csillagokban vagy a sötét felhőkben gyönyörködhet az utazó. A tetőn csomagtárolót alakítottak ki, ahová kiegészítő sátrakat is felpakolhatunk, ha netán a nagy úton összebarátkoznánk valakivel.
Hirdetés

A Mini Cowley kompakt méretű kétszemélyes lakókocsi duplaégős gáztűzhellyel, hűtőszekrénnyel és mosogatóval az Oxford melletti gyár helyszíne után kapta a nevét. Modern megoldásai közé sorolható az autó akkumulátorát töltő napelem és mint minden komolyabb lakókocsiban, ebben is van elektromos csatlakozó, így a kempingben a TV, a DVD-lejátszó vagy a hűtőszekrény erről üzemel. A Clubmanhez kötött utánfutó könnycsepp alakú, az ajtókat mindkét oldalon tolóablakkal szerelték – ahogyan az 1969-es, klasszikus Mini esetében is. A pótkocsi tizenkét centiméterrel szélesebb, mint a Mini Clubman, tömege pedig kevesebb, mint 300 kilogramm.
A hátamon a házam stílus képviselője a Countryman ALL4 Camp, amellyel vadaktól mentes szafari parkban is éjszakázhatunk. A sátor ezúttal a terepen is boldoguló Mini Countryman tetején kapott helyet, de ez a megoldás a Mini és Mini Clubman modellekre is felszerelhető. A sátor felső felét csupán ki kell hajtani a tárolódobozból, majd felfújni a párnákat, és kész is a két fő számára felállított pihenőhely. A Countryman ALL4 Camp speciális kerékpártárolójának köszönhetően egy-egy túrakerékpárt is könnyedén magunkkal vihetünk a kirándulásra. Amikor nincs rá szükség, a sátor néhány egyszerű mozdulattal visszahajtható a tetőre szerelt, fehér csíkokkal díszített és az autóhoz illően fekete metál fényezésű dobozba.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?