Minimum 8,6 milliárd forintunkba kerül a Forma-1

A kormány rábólintott: biztosított a magyar F1 jövője

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Garantáltnak tűnik a Forma-1-es Magyar Nagydíj jövője egészen 2021-ig, miután a kormány biztosította a költségvetési támogatást.

A Magyar Közlöny legfrissebb, hétfői kiadásában olvasható, hogy a kormány egyetért a hosszabbítással, s elfogadta a Forma-1-es Magyar Nagydíj megrendezését és a vele járó jogdíjak kifizetését a 2017-2021-es időszakra. A kormányhatározat ezzel együtt elfogadta azt is, hogy a 2017-ben kifizetendő rendezői jogdíj összege 38 297 764,57 amerikai dollár (kerekítve 8,6 milliárd forint), ami ráadásul az ezt követő esztendőkben az előző évi jogdíj 7,5 százalékával emelkedik.A határozat felhívja az érintett miniszterek figyelmét, hogy a futamrendezésről szóló, a Formula One Administration Ltd. és a Hungaroring Sport Zrt. közötti szerződésben rögzített összeg forrásának megteremtéséhez a tervezetet vegyék bele az adott évi központi költségvetésbe - miként ezzel kapcsolatban a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011-es törvény rendelkezik.
Hirdetés
A szerződéshosszabbítást a júliusi Magyar Nagydíj alatt írhatja alá Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója és Bernie Ecclestone, az autós gyorsasági-világbajnokság első embere, de ehhez nem elég a jogdíj állami fedezete, a Hungaroringet át kell majd építeni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?