Minőségi ugrással jön az új Nissan Qashqai

Első képeken a 2014-es Nissan Qashqai

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Két év múlva ilyenkorra valószínűleg már le is teszteltük, elődjéhez képest mit tud és milyen prémiumos az először most mutatott második generációs Nissan Qashqai.

Két év múlva, 2014-ben lesz esedékes a második generációs Nissan Qashqai piacra lépése, a népszerű "városi crossover" lehetséges új ruháját a brit Auto Expressnél álmodták meg és rajzolták le. A képek alapján a genfi Hi-Cross tanulmány formajegyeit magán viselő kompakt álterepessel kapcsolatban persze sokkal inkább az a fontos, hogy beltéri minőségén javítsanak, marketingnyelven fogalmazva prémiumos irányba tolják, konkurenciát állítva ezzel akár az Audi Q3-nak és a BMW X1-nek is - a Nissan alelnöke legalábbis ezt hangsúlyozta nyilatkozatában.
Hirdetés
"A méretek nem igen fognak változni, a részletekre kell koncentrálnunk" - mondta Andy Palmer, azaz komolyan az utas- és a csomagtér sem fog bővülni. "A Qashqai külseje mindenkinek tetszik, a belsőt viszont sokszor kritizálják. Igyekszünk túlszárnyalni a német minőséget."
Bizonyára a Qashqai következő szériája is kínál +2, azaz hétüléses verziót, orrába pedig 5,5 literes fogyasztást ígérő 114 lóerős és 190 Nm nyomatékú 1,2 literes benzinmotort csavarozhatnak az 1.6 szívó helyett vagy mellett. Dízelfronton az 1.6 dCi viszi majd a prímet az ismertnél erősebben és takarékosabban, még szép.
Képek: Auto Express
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?