Mire képes egy 1000 lóerős Merci G-osztály?

Simán viszi a 260-at a Mercedes-AMG G 63

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alapesetben sem lehet panasz a Mercedes-AMG G 63 erejére, most azonban kereken 1000 lóerőre pumpálták a lóerők számát. Videón mutatjuk, hogy mit tud!


Nemrég mutatkozott be az új G-osztályos Merci, sőt már a G 63-ról is lehullott a lepel. A GAD Motors mérnökei ezúttal még a "régi" változatot alakították át, hogy még izgalmasabb legyen.
Hirdetés
Az 5,5 literes V8-asból 5,8-ast faragtak, a gyári 571 lóerő 1000-re nőtt, míg nyomatékból kamionokat megszégyenítő, 1600 Nm áll rendelkezésre. Utóbbira szüksége is van a dobozos forma miatt, emiatt ugyanis elég nagy a homlokfelület, ami nagy tempónál jelentős légellenállást szül. Ez viszont kevésbé érezhető, már ami a km/órát illeti. Az alábbi videón jól megfigyelhető, hogy milyen sebességgel szalad felfelé a piros mutató. 260 km/óra a vége, ami tekintélyes teljesítmény egy ekkora monstrumtól. Nem csak a belső, de a külső hanghatás is vérpezsdítő. Hangszóró felhangosít, induljon a V8 koncert!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?