Mire megy a Kia Stinger egy Teslával szemben?

Mindig csak a csúcs Teslát látjuk gyorsulni, most itt az alapverzió egy Stinger ellen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mióta a Tesla megjelent a piacon, azóta képtelenség megfogni hagyományos utcai autóval a gyorsulási pályán. Ám mindig csak a legerősebbet látjuk, vajon mire megy az alapverzió egy hasonló súlycsoportú benzines ellen?


Nem nehéz megtippelni, ki lesz a győztes egy gyorsulási versenyben, ha az egyik fél egy Teslával indul. A sorozatgyártású villanyautó teljesítménye lehengerlő, de nem szabad elfelejteni, hogy túl sokszor nemigazán képes megtenni egymás után. A legtöbb ilyen videón a csúcsfelszerelt kétmotoros P100D-t láthatjuk gyorsulni, ám ez a legteteje. De mire képes egy alapkivitel, a 75 kilowattos akkumulátorral? A Top Gear most rajtvonalhoz állított egy szintén kétmotoros, de 75 kilowattos Tesla Model S-t, vagyis egy 75D-t, valamint egy hasonló súlycsoportú, de hagyományos belsőégésű benzinmotoros kihívót egy Kia Stinger GT S személyében.
Hirdetés

A Stinger GT S verziója nálunk nem elérhető, a brit piacon ez a 365 lóerős 3,3 literes V6-os motorral szerelt, de csak hátsókerékhajtású kivitel, mely papíron 4,7 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t. A Model S 75D ezzel szemben 4,2 másodpercet ígér és az állórajtos gyorsulásnál ez a különbség nagyjából látható is, ám az is feltűnő, hogy a hátsókerekes Stinger egész hatékonyan képes elrajtolni. A táv sztenderd negyed mérföld, aminek a végére a Stinger egész sokat faragott a hátrányából, de persze második lett. Más lett volna a helyzet, ha kicsit hosszabb távon mérik, ugyanis míg a Tesla "csupán" 225 km/h-s végsebességre képes, addig a Stinger elérheti a 270-et is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?