Mit művel 40 majom egy autóval?

Hyundai i30 páviánteszt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A minőség-ellenőrzés igen fura módját választotta a Hyundai, amikor egy rakás páviánt szabadított az új i30-ra.


A minőség-ellenőrzés (avagy sokkal inkább figyelemfelkeltés) egészen érdekes formáját választotta a Hyundai, hiszen a koreaiak nem kevesebb mint 40 páviánt "bíztak" meg egy új i30 kompakt tesztelésével. A nyúzópróbára Angliában, a Knowsley Szafari Parkban került sor, ott, ahol tavaly például Wayne Rooney (manchesteri sztárfocista) nem nagyon vette komolyan az intést, miszerint a majmok durva kárt okozhatnak a kocsiban... Audi RS6 Quattrója kisebb felújításra szorult a kaland után.
A Hyundai most persze direkt dobta oda nekik az autót, a páviánok pedig 10 órán át nyúzták-nyalták-harapták az amúgy csúcsfelszereltségűnek tűnő - bőrüléses, panorámatetős - modellt. Vezetni nyilván nem vezették (bár ha lett volna náluk kulcs vagy jeladó, biztos megoldják), a képek és a videó alapján mindenesetre igen jól érezték magukat. "Égi áldás számukra egy autó, amivel egész nap játszhatnak" - mondta a park vezetője, hozzátéve (természetesen), hogy ő már rengeteg kocsit látott majomtámadást követően, és az i30 bizonyította, hogy elképesztően jól össze van rakva.
Hirdetés

Nem tudjuk, hogy később a tesztautót "csak" egy alapos tisztításra küldték-e vagy le is selejtezték, egy kommentelő a carscoop.com oldalon azt írja, figyeljünk, feltűnik-e egy használtan eladó új Hyundai harapásnyomokkal és páviánürülékkel...
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?