Mitől visít itthon egy Astra? Mangalicától!

Gyorsan reagált a rendőrség, elfogták az Opel Astrával lopott tenyészállatokat szállító férfiakat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Biztos nem kerül fel megkímélt állapottal a használtautó-hirdetésekbe az az Opel Astra, amiben lopott mangalicákat szállítottak az elfogott gyanúsítottak.

Kifejezetten abszurd bűncselekmény áldozata lett egy jászdózsai tanya tulajdonosa, de szerencsére hamar vége lett a könnyeket fakasztó (akár a szomorúságtól, akár a nevetéstől) történetnek. Ismeretlen személyek mentek be a bekerítetlen tanya udvarára 2021. augusztus 8-án az éjjeli órákban. A hívatlan látogatók a sértett személy, szabadtartású mangalicaállományából tíz jószágot tulajdonítottak el, továbbá egy gázpalackot és egy motoros szivattyút vittek magukkal. Résen volt a tanya tulajdonosa, nagyon gyorsan riasztotta a Jászberényi Rendőrkapitányságot, így a járőrök azonnal indultak is a helyszínre. Éppen az odavezető úton, Jászdózsa külterületén tartóztattak fel egy gyanús járművet, feltehetően a képeken látható Opel Astrát.
Hirdetés
A sofőrön kívül két (emberi) utas volt még a kocsiban, ugyanitt szorongott négy mangalica is, illetve megtalálták az említett szivattyút. Közben a tanya felől egy másik személygépkocsi is érkezett, amit a rendőrök szintén feltartóztattak. Nem sokáig volt kérdéses, mennyire tiszta szándékúak az abban utazók, mert még mielőtt a rendőrökhöz értek volna, megálltak az autóval, és lábon folytatták útjukat az ellenkező irányba. Bizonyára nem tudtak volna épkézláb magyarázatot adni arra, miért is volt az így felfedezett hat mangalica és egy gázpalack az autóban, amit hátrahagytak. Azonban hiába próbálták meg kivonni magukat a rendőri intézkedés alól, fél órán belül már ők is bilincsben várták a további teendőket. Mind a tenyészállatok, mind a gázpalack és a szivattyú visszakerültek a tanya tulajdonosához, sértetlen állapotban - tudtuk meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságtól. A gyanúsítottak középkorú hevesi férfiak, kihallgatásuk hétfőn délután történt. A Jászberényi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. Hogy a mangalicákkal tömött járművek milyen állapotban vannak, arról további információt nem közöltek a hatóságok, de jó tudni, mi mindenre is képes egy Opel Astra. Az azonban kifejezetten sajnálatos, hogy ilyen körülmények között kellett ennek kiderülnie.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?