Mitsubishi Outlander vigyáz a versenyzőkre a Pikes Peaken

A Mitsubishi adja a hegyi verseny biztonsági autóit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A legendás Pikes Peak hegyi verseny hivatalos biztonsági autója idén egy Mitsubishi Outlander, de ha szükség van rá, egy Mitsubishi Lancer Evolution is bevethető mellette.


Az idén e hét vasárnapján tartott Pikes Peak biztonsági autóit kifejezetten erre a célra készítették fel, a Mitsubishire nem véletlenül esett a választás, a japán autógyártó a rangos esemény egyik főszponzora.
A 19,98 kilométer hosszú, a Sziklás hegység ormain át vezető különleges versenypálya 156 kanyarral hidalja át a 2862 méteres indulási pozíció és a 4300 méter magasan fekvő cél közötti szintkülönbséget. A híres versenyt 1916-tól rendezik meg, az Indianapolis 500 után ez a legrégebbi autósport esemény az Egyesült Államokban.
Hirdetés

A Mitsubishi egészen tavalyig nem szerepelt a megmérettetésen, amikor elektromos versenyautójával (i-MieV Evolution) a második helyet szerezte meg a kategóriájában. Idén június 30-án két elektromos, lítiumionos versenyautóval indul a cég. A második generációs prototípus különlegessége, hogy négy villanymotor hajtja, kettő elöl és kettő hátul. Közös rendszerteljesítményük 544 lóerő. Ekkora erőt nem lehet akárkire rábízni, az egyik kocsit a kétszeres Dakar-győztes japán Hiroshi Masuoka, a másikat a hatszoros Pikes Peak-győztes amerikai Greg Tracy vezeti.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?