Mobil-traffipaxok kerülnek a német Autobahnra

Íme az önjáró, golyóálló traffi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Robotzsaru traffipax kivitelben. Kerekeken gurul és csúcstechnológiát takar a német autópályák új réme, amit golyóálló páncél takar.


Nem lesz ugyanaz a hely többé az Autobahn. Mostantól egy francia fejlesztésű mozgatható traffipaxszal figyelik a gyorshajtókat - legalábbis a sebességkorlátos részeken. A Vitronic által fejlesztett Enforcement Trailer (vicces fordításban „behajtó tréler”) külseje egy sci-fiben is simán megállná a helyét. A hatóságok könnyeden fel tudják csatolni a vontatmányt, amit miután leraktak az autópálya mellett, távirányítóval tudnak a megfelelő pozícióba állítani. Ha ez megvan, hatalmas akkumulátorainak köszönhetően 5 napig tudja figyelni a forgalmat. Mindezt bármiféle emberi beavatkozás nélkül, hisz a kerekei a testen belül vannak, míg a páncélja golyóálló.
A kemény fedő alatt okos technikát találunk. A komputerek tudják a megengedett sebességkorlátot minden autótípushoz, a nap bármely időpontjában. A kamerák ráadásul több sávot is tudnak egyszerre figyelni és rögtön két képet készítenek, ha gyorshajtót látnak. Az egyik teljes alakos, a másik csak a rendszámot nagyítja ki. Ezután az adatok már repülnek is a központi szerverre, a további folyamatokat pedig már mindannyian ismerjük.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?