Mobilozni vezetés közben csak tanulás kérdése?

Egy belga oktató még a jogsiszerzés előtt vette el a vezetők kedvét a mobilozástól

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Néhány sofőrnek nehéz elmagyarázni, miért is veszélyes a vezetés közbeni mobilozás. Egy belga autósiskolában még a jogosítvány megszerzése előtt vették el a sofőrök kedvét tőle.


Sokan nem gondolnak bele, milyen következményei lehetnek egy vezetés közben megírt üzenetnek. Elég egy-két másodperc, amikor a szemünk nem az utat pásztázza, és akár tragédia is történhet. Évről évre több videó terjed a neten, hogy elvegye a sofőrök kedvét a vezetés közben való pötyögéstől, de talán hatásosabb lenne, ha a saját bőrén tanulná meg mindenki.
Hirdetés
Persze nem éles forgalomban való tesztelgetésre gondolunk, hanem hasonló megoldásra, mint amit ez a belga autósiskola csinált. Csőbe húztak néhány tanulót, hogy a jogosítványszerzés előtt még át kell esniük egy teszten, miszerint a tanpályán az oktató által diktált üzenetet kell bepötyögniük vezetés közben. Többen teljesen elfehéredtek és kétségbe estek, nemhogy normálisan vezetni nem tudnak még, de egyenesen veszélyes, amit kérnek tőlük, meg persze tiltott. A feladatot végigcsináltatták velük, így ez a néhány frissjogsis sofőr már biztos nem nyúl a telefonjához vezetés közben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 00:26
    Permalink

    Jó az ötlet, kritikán aluli a megvalósítás!
    Azért, hogy majdnem kifejeli a szélvédőt az oktató az nagyon látványos, de gondolom nem így tervezte ő sem. valószínűleg utána már bekötötte magát…

Vélemény, hozzászólás?