Modellcsaláddá bővülne a Duster?

Bővíti romániai gyártósorát a Dacia, új modellekről is beszélnek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bővülésbe kezd a Dacia, a romániai gyártósort fejlesztik, amit, a modellpaletta kiszélesítése követhet, kezdve a népszerű Dusterrel, melyből már nem csak egy verzió lenne.


Hatalmas beruházással bővíti romániai gyártósorát a Renault csoport, a Dacia üzeme 100 millió euróért újul meg, melynek negyedét az állam állja. A beruházás célja természetesen a gyártáskapacitás bővítése, évi 50 000 darabbal több autó legyártását tervezik, 2020-ban már 400 000 Dacia készülne évente, ha a terveket sikerült időben megvalósítani. Ezzel nem csak a kapacitás, de a Dacia modellkínálata is bővülni fog, ezt már a Dacia romániai vezérigazgatója, Christophe Dridi árulta el.
Hirdetés

Körvonalazta is, miről lehet szó, a Duster modellcsaláddá bővítése lehet a Dacia következő nagy lépése. A márka legnépszerűbb modellje egyelőre csak ötajtós formában érhető el, következő variációja pedig a pár hónapja már híresztelt Oroch nevű pickup lehet. Ezen túl egyelőre csak a találgatások mennek, a legtöbb ötlet szerint a Renault emblémával több országban már elérhető, lényegében a Duster alapjaira épülő Arkana lehet a következő, persze dusteresítve. Egy ilyen kupé tetővonalú verzióval akár még népszerűbb is lehetne a modell, erre persze egyelőre kevés az esély, hétüléses Dusterre annál több, kíváncsian várjuk a fejleményeket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?