Modern hajtás, klasszikus külsőben. Érzik a bugit az Acuránál!

Legelső SUV modelljüket házon belül modernizálták az Acura mérnökei

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Most egy kicsit menő a '80-as, '90-es évek divatját élni, eszközeit használni és az autóikat beszerezni. Az Acuránál is látták a lehetőséget, elővették első SUV-jüket, hogy modernizálják.


Soha nem volt annyira kívánatos az Isuzu Trooperből készül Acura SLX SUV, mint most. Rendben, ez egyelőre erre az egy példányra igaz, amit az Acura mérnökei alakítottak át, modernizálták és ezzel az autórajongók szívébe kicsit belopták magukat. Az Acura SLX 1995-ben jelent meg a '86-ban alapított márka első SUV-ja ként. A Honda prémium márkájaként Amerikában bevezetett Acura ezzel megalapozta a jövőjét és bár licenc alapján készült, a mai crossover divatot is előrevetítette. A márka mérnökei egy 1997-es példányt szereztek be, ami alá a mai legmodernebb technikájukat pakolták.
Hirdetés

Az SLX orrában eredetileg 3,2 literes V6-os benzinmotor dolgozott és négyfokozatú automata váltót kapott. Ezt cserélték a Honda 2,0 literes turbós négyhengeresére, amit 350 lóerőre tuningoltak és hozzá az új 10 fokozatú váltót csatlakoztatták. Ehhez a futóművet is átalakították, mivel a hagyományos 4x4-es hajtást is kukázták. Hátul független kerékfelfüggesztést kapott, az összkerékhajtás helyére pedig a legfrisebb, nyomatékvektor szabályzású, SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive) rendszer került. Ez 40%-kal több nyomatékot képes juttatni a hátsó tengelyre, mint az SH-AWD korábbi verziója a modern Acurákban, valamint a hátsó tengely kerekei között 30%-kal nagyobb különbséggel képes elosztani a nyomatékot.
A különleges SLX-et belül is modernizálták kicsit, amellett, hogy teljesen felújították a szürke bőrkárpitot. A váltókar helyére az új nyomógombos panel került kulcs nélküli indítással, valamint szürke fabetéteket is alkalmaztak. Az egyedi Acura SLX SH-AWD december 7-én az Orange megyei Radwood autós fesztiválon mutatkozott be. Mivel a rendezvény amúgy is a '80-as, '90-es évekből dolgozik, tökéletesen beillett a vendéglistára. Az Acura egy rövid videóval is készült, melynek végén erős utalást kapunk. Lehetséges, hogy egy komolyabb SLX építésébe is belefognak?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?