Mondhatjuk, hogy egy métert sem ment még rendesen ez a Ford GT

Megvették és azonnal el is rakták az utókornak ezt a Ford GT Heritage kiadást

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha önmagában nem lenne elég ritka és értékes dolog egy Ford GT, most itt egy olyan példány, ami egy eredeti klasszikus fényezést visel, és alig mutat többet az órája 4 kilométernél.

Csak és kizárólag annyi futott kilométert mutat ennek a Ford GT-nek a műszere, amennyit a szállításkor és ide-oda állítgatással gurultak vele. Ez mindössze 2,7 mérföldet jelent, ami alig több mint 4 kilométer, vagyis erre a példányra mondhatjuk azt, hogy megőrzött. Megtartották az üléseket és a kormányt védő fóliát, valamint még a szélvédőről sem húzták le a szállításkor használt azonosítót viselő matricát. Nem csak ritka szép, tulajdonképpen vadonatúj állapotban tartott példányról van szó, de az összeállítása miatt is kimondottan különleges. Egy Heritage Paint Livery sorozat tagjaként kapta a klasszikus kék és narancssárga fényezést, melyek a Gulf motorolajgyártó színei, ezzel utalva a GT40 1968-as és 1969-es Le Mans-i győzelmére. Ehhez tartozik még a féknyergek fegyveracél-szürke fényezése és az ezüst BBS felniszett is. Összesen 343 darab Heritage modell készült a Ford GT-ből, ebből csupán 50 darabot adtak el Kanadában, ez az egyik. Az RM Shoteby's fogja elárverezni május 22-én, de az autó különleges állapota miatt meghatározni sem tudják, mire számítsanak. Az eddigi legdrágábban eladott Ford GT-ért 605.000 dollárt fizettek 2015-ben, ennél vélhetően többet fognak adni ezért a tökéletes példányért.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?