Monte győzelmének 40. évfordulóját ünnepli a Skoda

Retro dekorral ünnepel a Skoda Motorsport

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Idén 40 éve, hogy Václav Blahna egy gyári Skoda 130 RS-sel megnyerte a Monte Carlo Rallyt. Erre a diadalra emlékezik a Skoda Motorsport.


Negyven évvel ezelőtti Monte Carlo Rally győzelmére emlékezik a Skoda. Az évforduló ünneplésére különleges dekorral is készülnek, az 1977-es győztes Skoda 130 RS jellegzetes kék és piros csíkjait fogják majd viselni a gyári Skoda Fabia R5 raliautók. Akkor a Václav Blahna és Lubislav Hlávka duó aratott kategóriagyőzelmet, és tavalyi világbajnoki címe után idén is első szeretne lenni a Skoda. Esapekka Lappi, aki a címet szerezte nekik, idén már gyári pilóta a Toyota WRC csapatában. A R5-ös Fabiák maradnak a WRC 2-ben és az egyedi festést természetesen csak a Montéra kapják az autók.
Hirdetés

A gyári pilóták is bejelentésre kerültek: a svéd Pontus Tidemand és a cseh Jan Kopecký küzdenek majd a WRC 2 elsőségért, míg a WRC-ből a Volkswagen távozása miatt átülni kényszerülő Andreas Mikkelsen csak vendégpilótaként ül majd be. Kopecký a VB mellett a hazai cseh ralibajnokságra is koncentrál, ahol az elmúlt 2 évben 10-ből 10 futamot megnyert. Az R5 raliautók bajnoksága tökéletesen követi a WRC naptárat, így a Monte Carlo Rallyval kezdenek, majd Svédországban folytatják, hogy novemberben Ausztráliában érjen véget a szezon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?