Most már a Porsche is büszkélkedhet SUV-kupéval

Bemutatták a Porsche Cayenne Coupét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Eleve az volt a cél az új Porsche Cayenne formatervével, hogy jobban hasonltíson a 911-re, de ez leginkább a szabadidő-autó most bemutatott Coupé változatának sikerült.


Szinte összeforrt a Porsche neve a 911-es típussal, ám egykor mégis a Cayenne mentette meg a márkát, amikor tökéletesen időzítve jelent meg a piacon az egyre élénkülő SUV-mániát kihasználva. Napjainkra már a harmadik generációnál tart a szabadidő-autó, és most az újabb őrületre is reagáltak Zuffenhausenben, ugyanis átrajzolták picit a vonalait és SUV-kupéként is a „harcmezőre” küldik.

A sikerhez kevés kétség férhet. Az új forma még jobban hasonlít a 911-es sportautóhoz, így jóval dinamikusabbnak tűnik az öszvér. Akinek gyanús, hogy nem csak hátul változott a mezei Cayenne-hez képest az újdonság, nem téved. A Coupé A-oszlopai alacsonyabbra nyúlnak, a tető 20 milliméterrel alacsonyabbra került, miközben 18 milliméterrel szélesebb az egész autó. Érdekes még, hogy a hátsó lámpák ugyanolyanok maradtak, viszont a rendszámtábla lefelé vándorolt és a lökhárítóban szorítottak neki - eléggé hangsúlyos - helyet. A hátsó utasok is 30 milliméterrel mélyebben ülnek, hogy a fejtér megfelelő maradjon, míg a csomagtér alaphelyzetben 625 literes, de akár 1540 literesre is bővíthető.
Kezdetben kétféle motorral lép piacra a Cayenne Coupé. A gyengébb is 340 lóerős és 430 Nm forgatónyomatékkal áldották meg. Mindezt egy V6-os, háromliteres turbós gépezetből sajtolták ki. Már ez is hat másodperc alatt sprintel 100 km/h sebességre és 243 km/h a legnagyobb elérhető tempója, de a V8-as szépen rákontráz erre. A négyliteres, duplaturbós motor 550 lóerős és 770 Nm forgatónyomatékkal tapossa az aszfaltot. 286 km/h a végsebessége a 100 km/h-át pedig 3,9 másodperc alatt éri el álló helyzetből (ám hozzá kell tenni, hogy Sport Chrono csomaggal, ahogy a V6-os is).
Hirdetés

A Cayenne Coupé már megrendelhető, de csak május végén érkezik a márkakereskedésekbe, alapáron 20 colos könnyűfém keréktárcsákkal, változó rásegítésű kormánykerékkel, parkolósegéddel és aktív felfüggesztéssel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?