Most már biztos: belép az Audi az F1-be!

Pletykából valóság: tényleg a Formula 1 szereplője lesz az Audi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Néhány helyszíni fotó a Belga Nagydíjról már elárulta, hogy készül valamire az Audi, hiszen egy négykarikásra festett versenyautót toltak be az egyik garázsba. Közben a hivatalos bejelentés is megérkezett: belép az Audi az F1-be 2026-tól!

Miután a nyár folyamán az FIA-nak sikerült véglegesítenie a 2026-tól érvénybe lépő motorszabályokat, várható volt, hogy érkezik majd az Audi bejelentése. Ugyanis a szabálykönyv tartalmazza azokat a pontokat, amelyek a négykarikás márka feltételei voltak a beszálláshoz. Magyarán a nagyobb mértékű villanyosítás, a szintetikus üzemanyagok használata, illetve a tovább szigorodó költségplafon. Az biztos, hogy maradnak az 1,6 literes turbós benzinmotorok 2026 után is, de a hibrid rendszer villanymotorja majdnem olyan erős lesz, mint a belsőégésű motor, tehát körülbelül 544 lóerős. Emellett az F1 olyan “fenntartható üzemanyagot” kíván használni, amelynek segítségével a világbajnoki sorozat 2030-tól szén-dioxid semlegessé válhat. Nem elhanyagolható tényező persze az sem, hogy az Audi fő piacain egyre népszerűbb az F1, ami 2021-ben több mint másfél milliárd tévénézőt ültetett képernyő elé. A közösségi médiában pedig a világ legnépszerűbb sportágai közül most a Formula 1 produkálja a legnagyobb növekedési ütemet, látványosan célozva a fiatalabb közönségre is, ami szintén fontos az Audi számára.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?